Pēc VKPAI atzinuma lems par izskalotā kuģa vraka nākotni

Kolkā gaida Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI)atzinumu par izskaloto kuģa vraku, lai nolemtu, ko ar to darīt tālāk, aģentūrai LETA pastāstīja Kolkas ciema valdes priekšsēdētājs Jānis Dambītis.

Kā informēja Dambītis, vakar vraku apskatījuši Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas speciālisti un tagad pašvaldība gaidot, kādu lēmumu viņi pieņems.

Pēc Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pieņemtā lēmuma pašvaldība lems, kā ar vraku rīkoties tālāk.

Kā atzina Dambītis, cilvēkus tiešām interesējot izskalotais kuģa fragments, bet tagad, ņemot vērā, ka ir darba dienas, apmeklētāju kļūstot mazāk.

Kā ziņots, 4.septembra rītā, kad Latvijā un Igaunijā jūras piekrastē pūta brāzmains vējš, Kurzemē pie Kolkas raga Baltijas jūras krastā pamanītas vēja izskalotas sena kuģa paliekas.

Kā iepriekš pastāstīja Jūrmalas pilsētas muzeja galvenais zemūdens vēstures speciālists, Zemūdens arheoloģijas centra vadītājs Voldemārs Rains, izdevies noskaidrot, ka izskalota ceturtā daļa no 19.gadsimta burinieka, bet viss pārējais atrodas zem ūdens.

Latvijā

Pasakā patiesību par kailo karali drīkst pateikt bērns, bet ikdienā ticamāk, ka vārdus “Latvijā jāatceļ pensiju sistēma” pasaka kaut vai kiberdrošības uzņēmuma “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

Svarīgākais