Siguldā notiks 20. Vienotības velobrauciens

Šodien Siguldā norisināsies 20.Vienības velobrauciens, kurā šogad pieteicies rekordliels dalībnieku skaits, aģentūru LETA informēja organizatoru pārstāve Linda Anaite. Savu dalību velobraucienā līdz augusta beigām bija pieteikuši 3840 dalībnieki, kas kopš Vienības brauciena atjaunošanas 1995.gadā ir lielākais dalībnieku skaits.

Visvairāk dalībnieku - 2843 - bija pieteikušies Tautas braucienam, bet vairāk nekā 800 dalībnieki startēs kalnu divriteņu (MTB) distancē, savukārt sporta braucienā dalību pieteikuši 160 dalībnieki.

Sacensības notiks trīs distancēs. Latvijas Olimpiskās komitejas Sporta šosejas braucienā būs jāveic 102 kilometri, SEB MTB braucienā - 43 kilometri, bet "Latvijas Dzelzceļa" šosejas Tautas braucienā - 36 kilometri. Par īpašiem kausiem sacentīsies visplašāk pārstāvētie uzņēmumu un iestāžu darba kolektīvi, kuplākās ģimenes un pašvaldības. Distanču uzvarētājiem tiks pasniegti kausi, savukārt dalībniekiem būs speciālas balvas.

Reģistrēties velobraucienam varēs arī šodien sacensību norises vietā.

Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena dalībnieku un līdzjutēju ērtākai nokļūšanai uz sacensībām Siguldā un atpakaļ šodien tiks palielināts vagonu skaits vairāku dīzeļvilcienu sastāvos, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV).

Vilciens Rīga (plkst.9.07)-Sigulda (plkst.10.21) kursēs sešu vagonu sastāvā.

Atceļam uz Rīgu velobrauciena dalībniekiem piedāvās četru vagonu vilcienu Cēsis (plkst.14.58)-Rīga (plkst.16.53), kas no Siguldas atiet plkst.15.41, kā arī sešu vagonu vilcienu Sigulda (plkst.17.23)-Rīga (plkst.18.38).

Svarīgākais