Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpils Universitātes studenti piketēs pret ieceri atņemt augstskolai universitātes stausu

© Dāvis Ūlands/F64

Mēneša beigās, 29.janvārī, Daugavpils Universitātes (DU) studenti organizēs piketu pret Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ziņojumu par augstskolu pārvaldības modeļa maiņu, kas neparedz DU universitātes statusu, pastāstīja Latvijas Studentu apvienības prezidente Justīne Širina.

Kā liecina Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (S) "Facebook" kontā publicētā informācija, arī mērs ir ticies ar universitātes studentiem un uzskata, ka "nav nekāda pamata pilsētai atņemt universitāti".

"Izglītības ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) pozīcija ir destruktīva un neatbilst vesela reģiona interesēm," norāda mērs.

Pikets notiks 29.janvārī plkst.12 pie vecā DU korpusa.

Kā ziņots, janvāra sākumā DU Studentu padome aicināja studējošos izteikt viedokli par IZM konceptuālo ziņojumu, saskaņā ar kuru DU nekvalificējas universitātes statusam, aģentūra LETA uzzināja augstskolā.

IZM ziņojumā prezentēta augstākās izglītības iestāžu tipoloģija pēc noteiktiem kritērijiem. Saskaņā ar ziņojumu DU nekvalificējas universitātes statusam neatbilstoša studējošo skaita dēļ, kas nozīmē universitātes reorganizāciju par augstskolu.

DU izplatītajā aptaujā studenti tika aicināti atbildēt uz jautājumu, vai atbalsta IZM paredzēto augstākās izglītības iestāžu tipoloģiju un iespējamo DU statusa maiņu no universitātes uz augstskolu. Tāpat studējošajiem bija jāatbild, vai statusa maiņa varētu ietekmēt viņu karjeras attīstību, universitātes turpmāko attīstību, Austrumlatvijas reģiona konkurētspēju vai arī neietekmēs neko.