Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Gāzes operators skaidro notikušo Stopiņu novadā: Dabasgāze šķīdināta netiek!

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Sociālajos tīklos parādījies video, kurā dabasgāzes lietotājs stāsta, ko viņa mājā pēkšņi pārstāja strādāt apkures katls, viņš izsauca Avārijas dienestu, kas problēmu likvidēja. Vīrietis izteica viedokli, ka gāzes uzņēmums tīšām ielaiž sistēmā gaisu, atšķaidot dabasgāzi. AS "Gaso" apliecina, ka gaisa piejaukums dabasgāzei sadales gāzesvadu sistēmā nav pieļaujams un dabasgāze šķīdināta netiek.

Reaģējot uz šo video, AS "Gaso" informē: 08.01.2020. plkst. 20:44 Rīgas iecirkņa Avārijas dienesta darbinieki saņēma izsaukumu par to, ka kāda mājā Stopiņu novadā, nav gāzes padeve. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka lietotājam ir izslēdzies gāzes katls. Tika veikta iekšējo gāzesvadu sistēmas pārbaude un dabasgāzes padeve atjaunota.

Ir noskaidrots arī gāzes padeves pārtraukšanas iespējamais iemesls: 08.01.2020. šajā rajonā tika veikti tehniskie darbi, kuru rezultātā sadales sistēmā varēja iekļūt ļoti neliels daudzums inertas gāzes.

Dabasgāze tiek saņemta sadales gāzesvadu sistēmā no pārvades sistēmas, pārbaudot tās kvalitāti, ko reglamentē LR likumdošana. Gaisa piejaukums dabasgāzei sadales gāzesvadu sistēmā nav pieļaujams, un tīšām to neviens nedara.

Aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un nekavējoties ziņot GASO Avārijas dienestam pa tālruni 114, ja tiek konstatēta gāzes noplūde vai ar dabasgāzes piegādi un gāzesvadu ekspluatāciju saistīti pārkāpumi vai tehniskas problēmas.

Akciju sabiedrība "Gaso" ir vienīgais licencētais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā, kas nodrošina dabasgāzes piegādi no pārvades sistēmas līdz gala patērētājiem. Uzņēmums nodrošina sadales infrastruktūras attīstību, dabasgāzes pieslēgumu izbūvi, sistēmas ekspluatāciju un dabasgāzes uzskaiti, kā arī avārijas dienesta darbību. AS "Gaso" ir dibināta 2017. gada 22. novembrī, nodalot no akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" sadales sistēmas darbību un izpildot Eiropas Savienības un valsts prasības par dabasgāzes sadales sistēmas neatkarības nodrošināšanu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir akciju sabiedrība "Latvijas Gāze". AS "Gaso" ir pilnībā regulēts uzņēmums un darbojas tikai Latvijas teritorijā.