Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieci Āriju Gaili atbrīvo no amata

Bauskas novada domes ārkārtas sēdē 30. augustā deviņi deputāti nobalsoja par Ārijas Gailes atbrīvošanu no priekšsēdētāja vietnieces amata, ziņo portāls Bauskas dzīve.lv.

Uzsākot diskusiju, deputāts Uldis Kolužs uzsvēra, ka viņam nav nekādu personīgu iebildumu pret Ā. Gaili : "Es viņu ļoti cienu. Būdama Bauskas pilsētas domes priekšsēdētāja, viņa paveica ļoti daudz labu darbu." Tomēr U. Kolužs pārliecināts, novada domes priekšsēdētāja vietniekam jābūt vīrietim ar pieredzi tehniskos jautājumos.

Aizstāvot Ā. Gailes kandidatūru, deputāts Raitis Ābelnieks pauda vēlmi, lai pārmaiņas domes vadībā nebūtu tikai pārmaiņu dēļ: "Arī Jūrmalā šodien tiek šūpots domes priekšsēdētāja krēsls. Es nevēlos, lai Bauskā lietas iegrieztos Jūrmalas sliedēs. Šobrīd te jūtama kādas personas interese pēc amata, ambīcijas, vēlme iegūt krēslu. Varaskāre dažu labu joprojām nav pametusi." Deputāts gan nenosauca konkrēti nevienu uzvārdu.

Deputāte Vera Grigorjeva Ā. Gailes paveikto gada laikā vērtēja pozitīvi. "Mēs šajā laikā novada administrācijā esam radījuši tik daudz jaunu amata vietu, lai viņi strādā. Uzskatu, ka ar esošo darbinieku skaitu administrācija ar visiem saviem pienākumiem var tikt galā. Ā. Gaile lai paliek un turpina pārraudzīt kultūras, izglītības jomu."

Balsojumā deviņi deputāti bija par Ā. Gailes atbrīvošanu no amata, trīs balsoja "pret", četri atturējās, viena vēlēšanu zīme tika atzīta par nederīgu.

Pirms ārkārtas domes sēdes vairākas sabiedriskās organizācijas bija iecerējušas rīkot piketu, lai atbalstītu Ā. Gaili. Nodrošināt piketa laikā kārtību bija gatava Valsts policija. Taču novada domes administrācija piketu rīkot neatļāva.

Juridiskās nodaļas vadītājs Modris Mākulēns "Bauskas Dzīvei" skaidroja, ka pieteikums iesniegts pārāk vēlu. Likums paredz pieteikt piketu ne vēlāk kā 24 stundas pirms tā sākuma, jurists minēja arī vēl citus formālus iemeslus, kādēļ galvenokārt gados vecākiem cilvēkiem liegts paust savu attieksmi. Viens no iecerētā piketa pieteicējiem, nacionālo karavīru biedrības Bauskas nodaļas vadītājs Imants Zeltiņš „Bauskas Dzīvei" paskaidroja, ka telefoniski par piketu viņš domes vadību informējis jau piektdien, 27. augustā. Atteikumu sirmais vīrs vērtē kā birokrātisku piekasīšanos, bailes no pāris vecu ļaužu viedokļiem.