Daugavpils autoostu saņem spridzināšanas draudus; uz vairākām stundām notikusi evakuācija

© Dmitrijs Suļžics/F64

21.decembrī, pulksten 10.46 Valsts Policijas Latgales reģiona pārvaldes dežūrdaļa saņēma zvanu no anonīmas personas, kura paziņoja, ka restorānā “Irish Dublin pub” Daugavpilī, Viestura ielā 10, ir ievietojusi spridzekli. Uz vairākām stundām tika pārtraukta autoostas, veikalu, restorānu un citu pakalpojumu sniedzošo iestāžu darbība. Notikuma vietas apsekošanas rezultātā aizdomīgi priekšmeti netika atrasti. Operatīvi tika noskaidrota un aizturēta aizdomās turamā persona - 1988.gadā dzimis vīrietis.

Sestdien, 21.decembrī, pulksten 10.46 Valsts Policijas Latgales reģiona pārvaldes dežūrdaļa saņēma zvanu no nenoskaidrotas personas, kura paziņoja, ka restorānā “Irish Dublin pub” ir ievietojusi spridzekli, informē Valsts policija.

Pēc šīs informācijas saņemšanas, policija nekavējoties devās uz notikuma vietu, un veica nepieciešamos drošības pasākumus. Ēka tika pārmeklēta. Notikuma vietas apsekošanas rezultātā aizdomīgi priekšmeti netika atrasti.

Cilvēku drošības dēļ, ap pulksten.10.50, tika veikti preventīvi pasākumi, no ēkas tika evakuēti cilvēki, un tika veiktas pārbaudes iespējamā sprādziena nepieļaušanai. Visiem ēkas darbiniekiem ap pulksten 16.00 tika atļauts atgriezties savās darba vietās un turpināt darbu ierastā režīmā.

Veicot operatīvās darbības tika noskaidrota anonīmās personas identitāte un atrašanās vieta. Tas izrādījās kāds 1988.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzes lokā. Persona tika apcietināta uz divām diennaktīm. Šobrīd vīrietim ir piemērots aizdomās turamās personas statuss un piemērot drošības līdzeklis, kurš nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Par doto faktu uzsākts kriminālprocess un notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.