Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Gada nogalē ventspilnieki saņem Ziemassvētku pabalstus

© Depositphotos

Gada nogale ir dāvināšanas laiks! Dāvanas saņemt un izbaudīt svētkus visās to izpausmēs vēlas jebkurš cilvēks jebkurā vecumā. Arī vismazākais nieks var būt vērtīga dāvana, jo apliecina devēja vēlmi iepriecināt.

Kā pierādījums, ka Ventspils pilsētas pašvaldībai rūp ikkatrs pilsētas iedzīvotājs, ir tradicionālie Ziemassvētku pabalsti sociāli mazaizsargātajām iedzīvotāju grupām - Ventspils pilsētā deklarētajiem pensionāriem un personām ar invaliditāti, bērniem ar invaliditāti, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kā arī bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm. Vienlaikus pabalsts tiek izmaksāts represētajām personām.

Plānots, ka pabalstu Ziemassvētkos varēs saņemt 7418 ventspilnieku, jo pašvaldība šim mērķim šogad novirzījusi vairāk nekā 300 tūkstošus eiro. Lai saņemtu Ziemassvētku pabalstu, jādodas uz Ventspils pilsētas Sociālo dienestu un jāraksta iesniegums.

Trūcīgās un maznodrošinātās ģimenes ar bērniem Ziemassvētku pabalstu var saņemt iepirkumu kartes veidā 30 eiro apmērā par katru nepilngadīgu bērnu. Savukārt Ventspilī deklarētie pensionāri un personas ar invaliditāti, kuru pensijas apmērs pirms nodokļu nomaksas (neskaitot piemaksu pie pensijas) nepārsniedz 365 eiro, varēs saņemt pabalstu 43 eiro apmērā.

Ģimenes, kuras audzina bērnus ar invaliditāti vai bāreņus un bez vecāku gādības palikušus bērnus, pabalstu 43 eiro apmērā varēs saņemt ar pārskaitījumu uz pabalsta pieprasītāja norēķinu kontu vai Sociālā dienesta kasēs.

Līdz 30. decembrim jebkura Ventspilī deklarēta represētā persona neatkarīgi no vecuma un materiālā stāvokļa var pieteikties vienreizējam pabalstam 43 eiro apmērā. Represēto personu pabalstam pašvaldība novirzījusi kopumā vairāk nekā 11 tūkstošus eiro, kas dod iespēju gada nogalē iepriecināt 265 represētas personas. Šo pabalstu atbilstoši saņēmēja vēlmēm un iespējām var saņemt kā pārskaitījumu bankas kontā, Sociālā dienesta kasēs vai ar piegādi mājās.

Ventspils pilsētas Sociālā dienesta pārstāve Kristīne Šteinberga teic: «Ir ļoti svarīgi, lai ikviens pilsētnieks netiktu aizmirsts un saņemtu ne tikai materiālu atbalstu, bet arī apziņu, ka pašvaldībai nav vienalga, kā pilsētnieki svin svētkus. Lai arī pabalstu summas nav milzīgas, tomēr tā ir iespēja nopirkt kādu dāvanu tuviniekiem vai uzklāt bagātīgāku svētku galdu un atļauties mazliet vairāk, nekā iespējams ikdienā. Mēs no sirds novēlam pilsētniekiem priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu jauno gadu.