Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Reidos divās dienās 12 automašīnām anulēta tehniskā apskate

© Ilze Zvēra/F64 Photo Agency

11. un 12. decembrī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde (VP VRP) sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) organizēja satiksmes kontroles pasākumus, kuros pastiprināta uzmanība tika pievērsta transportlīdzekļu riepu stāvoklim un to atbilstībai normatīvo aktu prasībām. Divu dienu laikā satiksmei neatbilstošs riepu stāvoklis tika konstatēts 19 transportlīdzekļiem, no kuriem tehniskās apskates uzlīme tika anulēta 12 transportlīdzekļiem.

11.decembrī satiksmes uzraudzība tika organizēta Cēsīs un Amatas novadā, autoceļa posmā A2 (Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža). Kopumā tika pārbaudīti 390 transportlīdzekļi, kur 14 gadījumos tika noteiktas neatbilstošas riepas un riepu stāvoklis. Vienā no gadījumiem automašīna tika vadīta ar vasaras riepām, savukārt pārējos 13 gadījumos transportlīdzekļiem bija ziemas riepas ar neatbilstošu riepu protektora dziļumu. Mazākais konstatētais riepu protektora dziļums - 0,76 mm. Pārbaužu laikā CSDD par neatbilstošām riepām tehnisko apskati anulēja deviņiem transportlīdzekļiem.

12.decembrī CSDD un VP VRP turpināja pārbaudes Pārgaujas novadā uz autoceļa A3 (Inčukalns - Valmiera - Igaunijas robeža) un Smiltenes novadā. Pārbaužu laikā kopā tika pārbaudīti 256 transportlīdzekļi. Neatbilstošs riepu protektora dziļums tika konstatēts pieciem transportlīdzekļiem, no kuriem CSDD darbinieki tehniskās apskates uzlīmi anulēja trīs transportlīdzekļiem.

Kontroles pasākumu laikā papildus tika konstatēti arī citi pārkāpumi, kas nav saistīti ar riepu stāvokli, tajā skaitā tika aizturēti divi transportlīdzekļu vadītāji par transportlīdzekļu vadīšanu bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām.

Nākamās nedēļas laikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā tiks turpinātas pastiprinātas transportlīdzekļu pārbaudes gan sadarbībā ar CSDD, gan bez CSDD līdzdalības.

Atgādinām, ka Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka laika posmā no 1.decembra līdz 1.martam visiem transportlīdzekļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5t, jābūt aprīkotiem ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos. Vieglo automašīnu ziemas riepu protektora dziļums nedrīkst būt mazāks par 4 mm.