Cēsis pošas uzņēmēju un ģimenes svētkiem

© Publicitātes materiāls

Izstādē „Cēsu uzņēmējs 2010”, kas 3. un 4. septembrī norisināsies Cēsu pilsētas sporta kompleksā, pirmo reizi notiks uzņēmēju forums - konference, izcilākos Cēsu novada uzņēmējus sveiks Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, tiek rīkotas arī informatīvas un izglītojošas prezentācijas, kā arī, aizraujoša atpūtas programma visai ģimenei.

Piektdien, 3. septembrī, izstādes atklāšanas dienā, kura veltīta uzņēmējiem, notiks uzņēmēju un vēstniecību pārstāvju konference, kā arī konkursa „Cēsu novada uzņēmējs” uzvarētāju apbalvošana. No plkst. 16.00, Cēsu interešu izglītības iestādes rādīs aizraujošas prezentācijas lai gan pieaugušie, gan bērni varētu iesaistīties mākslas, mūzikas, sporta skolu nodarbībās, kursos un pulciņos.

Sestdiena, 4. septembris, ģimenes diena, kas sāksies no plkst. 09:00 ar rīta vingrošanu, būs svētki lieliem un maziem vidzemniekiem. Visas dienas garumā būs iespēja pētīt izstādes stendus, uzzināt, kas ir kulinārais tūrisms, ko galdā servē Vidzemes, Latgales, Zemgales un Kurzemes zemnieki un vai vīngliemeži ir Latvijas delikatese.

No plkst. 13:00 varēs piedalīties radošos priekšnesumos Cēsu interešu centru un pulciņu izpildījumā. Pie sporta kompleksa visas dienas garumā būs iespēja baudīt ražas svētku labumus, lustēties bērnu laukumiņā, nogaršot ekoloģiskus dzērienus un pat hamburgerus, uzzināt, ar ko nodarbojas arborists Reinis Reķis, kāpelējot pa kokiem, kā arī turēt īkšķus Cēsu koru karos, pasportot, iepazīties ar cēsnieku garāžās labi noglabātiem retro auto un moto eksponātiem.

Grāmatu mīļotāji 4. septembrī varēs zvilnēt lasītavā – grāmatnīcā – bibliotēkā. Līdzpaņemto grāmatu būs iespēja iemainīt pret citu īpašajā grāmatu maiņas punktā, turpat varēs iepazīties arī ar unikālās miniatūrgrāmatu kolekcijas paraugiem. Stila gardēži vintage zonā varēs iegādāties t-kreklu ar īstu mākslas darbu un plkst. 16:00 lūkoties modes skates, kurās piedalīsies arī modes mākslinieki no Cēsīm.

4. septembrī par jautrību un azartiskumu rūpēsies ģimenes dienas vadītājs – aktieris Lauris Dzelzītis, kurš arī noskaidros, kāda saistība ir TV raidījumam „Glābējkomada Cepums” ar slāpekļa dūmiem, kas sajauks gaisu uz skatuves plkst. 12:00, un uzdos āķīgus jautājumus TV raidījuma „Māmiņu klubs” veidotājiem, kuri plkst. 11:30 demonstrēs „Ratiņu parādi”.

Izstādes „Cēsu Uzņēmējs 2010” darba laiks 3. septembrī no plkst. 15:00 līdz 19:00, bet 4. septembrī — no plkst. 09:00 līdz 19:00.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais