Autoavārija Madonas novadā: bojāgājušie - jauni vīrieši, visi aizmugurē sēdošie pasažieri

© Ekrānuzņēmums no TV3 Ziņām

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā Madonas novada Aronas pagastā notika automašīnas “Volkswagen Transporter” avārija, kurā dzīvību zaudēja četri cilvēki. Diviem avārijā iekļuvušajiem – šoferim un vienam no pasažieriem – izdevās izglābties no dīķī grimstošās automašīnas. Policija lēš, ka avārija notika, automašīnai pa slideno grants ceļu braucot pārāk lielā ātrumā, atklāj TV3 Ziņas.

Avārijā izdzīvojušie ir divi vīrieši ap 40 gadiem. Izdzīvojušie, tiekot ārā no automašīnas un izrāpjoties no ūdens, palīdzību meklējuši blakus esošajās mājās, vēsta TV3.

"Viņi izmirkuši, galīgi nosaluši bija, slapji. Divi, viens īsāks, otrs - garāks. Tas īsākais šoferis bija.Pirms plkst. 9.00. Viss bija slapjš, pietecēja visa istaba. Teica, ka piezvanīt vajag. Mazajam viss telefons bija izmircis," pastāsta blakus negadījuma vietai dzīvojošais Jānis.

Uzreiz tikai zvanīts glābējiem. Izsaukumu par negadījumu tie saņēma īsi pēc plkst. 9.00. Sākotnējā līdz glābējiem nonākusī informācija liecināja, ka avarējusi automašīna, tā iebraukusi grāvī un apgāzusies. Taču, ierodoties notikuma vietā, pavērusies pavisam cita aina.

Visi bojāgājušie ir aizmugurē sēdošie pasažieri. Policija noskaidrojusi, ka tie ir 24, 27 un 37 gadus veci vīrieši. Viena cilvēka personība vēl nav noskaidrota.Visi seši vīrieši, visticamāk, devās uz darbu. Mikroautobusā esot atradušās arī benzīna kannas un krūmgrieži.

“Prasu, vai strādnieki bija. Uz mežu brauca strādāt. Tā viens mazais teica. Viņš vispār bija nosalis, sēdēja pie plīts, cilāja galvu uz augšu un leju, augšu… līdz normālām beigām,” turpina vietējais iedzīvotājs.

Abi izglābtie vīrieši šobrīd atrodas mediķu aprūpē ar vieglām traumām un hipotermiju. Vīrieši ir šoka stāvoklī. Kad tie atgūsies, ar viņiem turpinās strādāt izmeklētāji.

"Šobrīd nevaram precīzi pateikt negadījuma iemeslus. Viena no mūsu versijām varētu būt - neatbilstoša braukšanas ātruma izvēle atbilstoši gadalaikam un ceļa braukšanas apstākļiem, jo, kā es teicu, ceļa segums apsnidzis, ar pieblietētu sniegu, tātad, - slidens. Vēl šobrīd ir tāda informācija, ka ne vadītājam, ne pasažierim alkohola klātbūtne organismā nav konstatēta," norāda Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūkins.

Policija norāda, ka automašīnas riepu stāvoklis bijis atbilstošs pieļaujamām normām.

Latvijā

Latvijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) līdz 2034.gadam elektroenerģijas pārvades sistēmas attīstībā plāno ieguldīt 444,85 miljonus eiro, tostarp 82,12 miljonus eiro līdzfinansēs Eiropas Savienības (ES) fondi, aģentūru LETA informēja AST pārstāvji.

Svarīgākais