Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Dobelē notiks jau 10. Sniegavīru saieta atklāšana

© EPA/SCANPIX/LETA

Svētdien, 1. decembrī, plkst. 17:00 Dobeles novada iedzīvotāji un viesi tiek aicināti piedalīties 10. Sniegavīru saieta atklāšanā un Ziemassvētku lielās egles iedegšanā.

Jau no plkst. 16:00 iedzīvotāji un viesi tiek aicināti pulcēties Bērzes upes kreisā krasta promenādē, kur būs iespēja nofotografēties ziemas foto teltī, piedalīties dažādās radošajās darbnīcās un aktivitātēs, darbosies arī kārumu tirdziņš.

Plkst. 17:00, ar Dobeles novada domes priekšsēdētāja uzrunu, tiks atklāts 10. Sniegavīru saiets Dobelē. Atklāšanas pasākumā piedalīsies tēlnieces Agnese Rudzīte Kirillova un Inta Berga, idejas autors un radošās komandas organizators, Dobeles novada pašvaldības Būvvaldes vadītājs Jānis Kukša, kā arī pārstāvji no SIA "Tenapors" un SIA "Baltic Candles Ltd", ar kuru atbalstu katru gadu top Dobeles sniegavīri.

Plkst. 17:20 Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā tiks iedegta Ziemassvētku egle. Pēc svētku egles iedegšanas apmeklētājus turpinās izklaidēt DJ "Angry Birds".

Katru gadu sniegavīru uznācienam ir īpaša tēma. Jubilejas sezonai ir piešķirts muzikāls akcents, šoziem muzikālie sniegavīri apmetīsies Bērzes upes kreisā krasta promenādē pie Dobeles mūzikas skolas un jaunās koncertzāles "Zinta". Visus sniegavīrus Dobelē būs iespējams satikt līdz 10. februārim. Sniegavīrus katru gadu veido profesionālas un Latvijā labi zināmas tēlnieces Inta Berga un Agnese Rudzīte - Kirillova. Viņām palīdz Jānis Bergs un Anatolijs Kirillovs. Radošās komandas darbu organizē Dobeles novada pašvaldības Būvvaldes vadītājs Jānis Kukša.

Dobeles novada pašvaldība centrālo Ziemassvētku egli uzstāda Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā. Pēc Tirgus laukuma pārbūves (2011. gadā) galvenā pilsētas egle tiek novietota tieši šeit, jo rekonstrukcijas laikā šajā vietā tika fiksēti speciāli stiprinājumi egles karkasa novietošanai, kā arī elektrības padeves pieslēgums. Lielā egle tiek veidota no atsevišķām mazām eglītēm, kas šajā gadā tiek vestas no Dobeles novada Naudītes pagasta mežiem. Lielās egles augstums ir 16 metri. Šogad tiek izmantotas divus gadus iepriekš iegādātās lampiņas un rotājumi. Egle ir izrotāta ar silti baltām LED spuldžu virtenēm, no kurām 20% ir ar flash LED gaismu, kā arī ar 60 sarkanām un 60 spoguļu bumbām.