Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Piecpadsmit gadu laikā Salienas attīstībā ieguldīti vairāk nekā 250 miljoni eiro

© Publicitātes foto

Vairāk nekā 15 gadu laikā Saliena ir kļuvusi par vienu no lielākajiem un Baltijas tirgum unikālākajiem nekustamo īpašumu projektiem, kas šo gadu laikā ir radījis mūsdienīgu, rietumu standartiem atbilstošu dzīves vidi saviem iedzīvotājiem. Saliena ir vienīgais šāda veida projekts vietējā tirgū, kurā tik ilgā laika periodā pastāvīgi notiek attīstība un uzlabojumi, izveidojot augstvērtīgu dzīves, darba un atpūtas telpu. To ir izdevies īstenot lielā mērā arī pateicoties līdz šim visu projekta dalībnieku ieguldītajām 250 miljonus eiro lielām investīcijām.

Michael Makarov, Saliena Group valdes priekšsēdētājs: „ Mēs radījām pilsētu ar jauniem kvalitātes standartiem dzīvošanai, nodrošinot iedzīvotājiem visaugstāko komforta līmeni un mūsdienīgu dzīves vidi. Īstenotie un ieplānotie projekti vēlreiz apliecina mūsu mērķi - radīt labāko dzīves vietu Latvijā. Šis projekts ir unikāls Baltijas kontekstā ar savu konceptu un izveidotajiem dzīves standartiem Salienas iedzīvotājiem un viesiem. Vīzija par ideālu dzīves vietu, ko pirms piecpadsmit gadiem izveidoja somu arhitekts, ir izcili īstenota. Saliena ir kas vairāk par mājām. Mēs pastāvīgi ieguldām dzīves telpas uzlabošanā - ikdienas un rekerācijas infrastruktūrā iedzīvotājiem. Salienā ir izveidoti trīs dažādi atpūtai un sportam labiekārtoti parki, izveidota apsaimniekošana atbilstoši ārvalstu labākajiem standartiem, kas nodrošina pastāvīgu iedzīvotāju kontaktu ar servisa kompāniju ar speciāli izstrādātu mobilo lietotni. Un mēs plānojam Salienā turpināt uzturēt šos augstos nekustamo īpašumu standartus arī nākotnē un nodrošināt tās attīstību, vadoties no labākajām mūsdienu tendencēm un idejām."

Piesakot pietiekami lielas ambīcijas tam laikam, pirmās 10 dzīvojamās mājas Salienā, Brūklenāju ielā, sāka celt 2004. gadā, kad vēl bija grūti iztēloties, kā pēc 15 gadiem Saliena izskatīsies. Uz doto brīdi Salienā dzīvo 1500 iedzīvotāji no 13 dažādām valstīm. Turklāt 80% ir vietējie iedzīvotāji.

Šobrīd var teikt, ka ir īstenoti vairāk nekā 50% no visa projekta 450 ha platībā. Tā lielāko daļu aizņem dzīvojamo māju segments un zaļā zona, kurā vienā projektā apvienoti Latvijas tirgum unikāli projekti luksus klases, gan mūsdienīgām prasībām atbilstoši projekti vidusmēra un biznesa līmeņa ģimenēm. Šo gadu laikā uzbūvētas 150 privātmājas, vairāk nekā 100 taunhaus veida mājas, kā arī deviņas trīs stāvu dzīvokļu mājas ar 170 dzīvokļiem. Visi objekti organiski iederas Saliena veidolā, veidojot ideālu vidi dzīvei, darbam un atpūtai.

Starp pēdējo gadu lielākajiem īstenotajiem projektiem var minēt "Saliena Golf Apartments" ar mazstāvu dzīvokļu mājām golfa laukuma tuvumā, kas pasaulē tiek uzskatīts par prestižu konceptu. Šobrīd aktīvs projekts ir "Salienas EKO Mājas" ar videi draudzīgām moduļu mājām, ražotas rūpnīcā Ostby Salienā. Mūsdienīgās, viegli pielāgojamās privātmājas ir pieejamas par dzīvokļu cenu. Tāpat pieprasīts produkts ir ar komunikācijām aprīkoti zemes gabali savas privātmājas būvniecībai.

Mājokļu projekts Saliena Park Apartments mazstāvu dzīvokļu māju segmentā Salienas dzīvojamās zonas centrālajā daļā un parku ielokā bija pirmais projekts, kuram izstrādāts koncepts, īpaši pielāgojoties vietējo iedzīvotāju prasībām un vajadzībām. Šobrīd šis projekts ir noslēdzies un pēdējā māja nodota ekspluatācijā.

Pateicoties trim starptautiskajām skolām ar mācībām angļu un franču valodā, Saliena kļuvusi par īstu tarptautiskās izglītības centru Latvijā. Tās teritorijā atrodas Latvijas Starptautiskā skola (International School of Latvia), King's College Latvia, Britu skola Latvijā un Exupéry International School.

Iedzīvotāju atpūtai teritorijā izveidoti trīs pilnībā labiekārtoti atpūtas parki 14 ha platībā ar bērnu rotaļlaukumiem, strūklaku un dīķiem, dažādu sporta aprīkojumu pieaugušajiem un bērniem un BBQ piknika teritoriju.

Salienas teritorijā atrodas pērn atklātais modernākais reģionā golfa laukuma komplekss "Jurmala Golf Club & Hotel". 75 ha plašais Jūrmalas Golfa laukums pēc rekonstrukcijas kļuvis par Latvijā lielāko un reģionā izcilāko golfa kompleksu. Golfa kompleksa rekonstrukcijā piedalījās pasaules līmeņa Amerikas golfa laukumu arhitekts Džeks Niklauss (Jack Nicklaus).

Salienā atrodas Inbox ledus halle un šobrīd tiek pabeigti būvniecības darbi projektam "Via Jurmala Designer Outlet Village" ar Latvijā lielāko veikalu pilsētu ar kopējo platību 24 000 m2, kas durvis vērs jau nākamajā gadā. Nākamgad plānots atklāt modernu jāšanas sporta kompleksu, kas pavērs iespējas nodarboties ar jāšanas sportu un piedalīties starptautiskās sacensībās.

Nekustamā īpašuma komplekss Saliena atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 450 ha lielā platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Projekta attīstītājs un pārvaldītājs ir Saliena Group.