Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ventspilī jau uzstādīta Ziemassvētku egle; Rīgā vēl tikai izvēlēsies skaistāko koku

© EPA/SCANPIX/LETA

Lai radītu svētku noskaņu pilsētā, Ziemassvētku dekoru un eglīšu uzstādīšanas darbi rit pilnā sparā. Pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" darbinieki vakar Lielajā laukumā uzstādīja Ziemassvētku egli īpaši šim mērķim projektētā un izbūvētā vietā.

Lielajā laukumā uzstādītā egle ir 19 metru augsta. Šogad svētku egles iedegšanas pasākums notiks Lielajā laukumā, tāpēc jau šodien tiks uzsākti egles dekorēšanas darbi. Tā ar košajiem svētku rotājumiem brīnišķīgi papildinās kopējo laukuma noskaņu svētku laikā.

Pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" darbinieki pagājušajā nedēļā uzstādīja Ziemassvētku eglītes Bērnu pilsētiņā, Bērnu parkā "Fantāzija" un Tirgus laukumā. Arī Rātslaukumā uzstādīta svētku egle, kas, kā ierasts, izveidota no 300 mazām eglītēm. Šogad mazās eglītes uz Ventspili atceļojušas no Zūru mežniecības.

Līdz 29. novembrim pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" darbinieki pakāpeniski uzstādīs un dekorēs arī pārējās Ziemassvētku egles, lai tās vienlaikus ar citiem Ventspils pilsētā izvietotajiem Ziemassvētku dekoriem tiktu iedegtas 30. novembrī.

Savukārt, tuvojoties gada brīnumainākiem svētkiem, pilsētas jumtu korēs un māju logos spoži sāk mirdzēt uguntiņas un ielas ietērpjas svētku rotājumos. 1. decembrī Liepājā, Rožu laukumā, iemirdzēsies arī pilsētas skaistākā rota - Ziemassvētku egle. Pilsētas galveno egli atklāsim ar īpaši veidotu mūziklu par Skaistuli un Briesmoni.

Tikmēr 21.novembrī, Rīgā, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs kopā ar SIA "Rīgas meži" pārstāvjiem, žurnālistiem, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas kori "Sono" un Rīgas pamatskolas "Rīdze" skolēniem dosies uz "Rīgas mežu" Tīreļu mežniecību, lai izraudzītos krāšņākās Rīgas Ziemassvētku egles.

Kā ik gadu, pasākuma laikā tiks izvēlētas trīs Ziemassvētku egles: viena no tām tiks novietota Doma laukumā, otra - 11.novembra krastmalā (pie Akmens tilta), bet trešā - Rātslaukumā.

Šāds Ziemassvētku egļu izraudzīšanās pasākums Rīgai piederošajos mežos tradicionāli norisinās katru gadu, un uz to vienmēr tiek pieaicināti viesi. Šogad - XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku priekšvakarā - Rīgas lielās Ziemassvētku egles tiks meklētas kopā ar topošajiem svētku dalībniekiem. Kā arī pasākumā piedalīsies pamatskolas "Rīdze" 6.klase, kuras skolniece Marta Reke šogad bija līdzautore mēra valsts svētku apsveikumam.