Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Elksniņš kopā ar Krievijas vēstnieku iededzis "mūžīgo uguni" pie memoriāla padomju karavīriem

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Šodien Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S) kopā ar Krievijas vēstnieku Jevgeņiju Lukjanovu piedalījies "mūžīgās uguns" iedegšanas ceremonijā pie memoriāla padomju karavīriem, liecina politiķa publiskotās fotogrāfijas.

Viņš ierakstā "Facebook" pauž, ka "Daugavpilī vienmēr ar lielu cieņu izturējušies pret Lielā tēvijas kara veterāniem", un šodien Dubrovina parkā iedegta mūžīgā uguns.

"Katru gadu šajā vietā pulcējas tūkstoši cilvēku, lai pieminētu savus tuviniekus, kas samaksājuši briesmīgu cenu par mūsu tiesībām dzīvot mierā, mierīgi strādāt un audzināt bērnus," turpina pilsētas mērs, piebilstot, ka arvien mazāk paliek to, "kam paldies par to lielo uzvaru var pateikt personīgi".

Viņš arī ir pārliecināts, ka "mūsu valstij pietiks gudrības nesākt pieminekļu karu, bet cienīt savu iedzīvotāju tiesības turēt godā savu tuvinieku piemiņu".

"Katrai tautai, katrai ģimenei, ir sava vēsture. Sava vēsture, savas atmiņas, savi pieminekļi. Šīs atmiņas nevarēs nodzēst neviena valdība nevienā pasaules valstī, lai kādus lēmumus tā izdotu, kādus pieminekļus nepiedāvātu nojaukt," raksta Elksniņš.

Pašvaldība publiskotā informācija liecina, ka Dubrovina parka iekārtošanā aktīvi piedalījās Pāvels Dubrovins (1839-1890), kas laikā no 1876. līdz 1890.gadam bija pilsētas mērs. Tāpēc parkam dots Dubrovina vārds, un tajā uzstādīts viņa piemineklis.

Padomju laikā parkā izveidots padomju armijas karavīru piemiņas memoriāls.

Parks ir pilsētnieku iemīļota atpūtas vieta.