Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Valmierā lietavu dēļ grūti izbraucamas vairākas ielas

© Elmārs Rudzītis/F64 Photo Agency

Valmierā lietavu dēļ grūti izbraucamas vairākas ielas un applūduši gruntsgabali, informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Viņa stāstīja, ka ilgstošās lietavas ir negatīvi ietekmējušas arī Valmieras grantēto ielu seguma kvalitāti.

"Šodien lietus intensitāte Valmierā mazinājās, uzlabojot arī pilsētas grantēto ielu situāciju. Taču ilgstošais lietus, protams, atklāja pilsētas ielu infrastruktūras ūdens noteces vājās vietas. Secinājām, ka pilsētas grantēto ielu grāvju sistēma funkcionē," komentēja Valmieras pilsētas pašvaldības ceļu būvinženiere Inese Kokenberga.

Viņa norādīja, ka ielas ar labiem garenprofiliem arī lietavu laikā ir saglabājušas labu ūdens noteci. Taču atsevišķās vietās, kur ūdens notece ir sliktāka, lietavu negatīvā ietekme bija spēcīgāka. Visgrūtāk caurbraucamas situācijas veidojās uz Mujānu un Sporta ielām, kā arī gruntsgabalu applūšana notika Straumes un Akmeņu ielās, teica Kokenberga.

Jau ziņots, ka atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvajai informācijai, lielā daļā upju, it īpaši Vidzemē, turpina paaugstināties ūdens līmenis, vietām tas jau kāpis par vairāk nekā diviem metriem.