Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics kļuvis par vidusskolas direktoru

© Lauris Vīksne/F64 Photo Agency

No rītdienas, 1.novembra, Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktora amatā apstiprināts Kuldīgas Sv. Annas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs, Kuldīgas 2.vidusskolas sociālo zinību skolotājs Mārtiņš Burke-Burkevics, informēja Kuldīgas novada pašvaldības pārstāve Kristīne Duļbinska.

Viņa stāstīja, ka šādu lēmumu šodien Kuldīgas novada domes sēdē pieņēma deputāti.

Burke-Burkevics ieguvis izglītības zinātņu bakalaura grādu pedagoģijā un izglītības iestādes vadītāja, civilzinību skolotāja pamatskolā, veselības mācības skolotāja pamatskolā kvalifikāciju.

Duļbinska norādīja, ka iepriekš Burke-Burkevics strādājis Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas (RPIVA) personāla nodaļā un vadījis struktūrvienību studentu jautājumos, bijis arī AS "Swedbank" pārdošanas speciālists, klientu konsultantu vadītājs un bankas izstrādātu mācību programmu vadītājs vispārizglītojošajās skolās.

Kopš 2008.gada M. Burke-Burkevics kalpo kā mācītājs Kuldīgas Sv. Annas evaņģēliski luteriskajā draudzē, kā arī Īvandes, Lipaiķu un Ēdoles draudzēs. Kopš 2013.gada M. Burke-Burkevics ir arī zemessargs, gadu viņš ir arī Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes kapelāna amatā.

Pēdējos divos gados Burke-Burkevics piedalījies Eiropas Sociālā fonda projekta "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai", strādājot ar īpaši sarežģītām klasēm un skolēnu grupām. Strādājot par sociālo zinību skolotāju Kuldīgas 2.vidusskolā, viņš sevi pierādījis kā prasmīgu, kompetentu pedagogu, kurš prot motivēt un iedrošināt skolēnus diskutēt, veidot viedokli, prot atrast kontaktu pat ar visgrūtākajiem pusaudžiem, piebilda Duļbinska.

Pašvaldības pārstāve informēja, ka Burke-Burkevics bija vienīgais pretendents Kuldīgas novada pašvaldības atkārtoti izsludinātajā konkursā uz Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktora amatu.

Jau ziņots, ka pirmais konkurss beidzās bez rezultātiem, jo neviens no diviem pretendentiem pilnībā nepārliecināja konkursa komisiju. Konkursa komisijā, kas piedalījās sarunās ar direktora amata pretendentu, darbojās arī divas V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas skolotājas.

Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā īsteno izglītības programmas no 1.klases līdz 12. klasei, kā arī pirmsskolas izglītības programmu. Skolā mācās 701 skolēns. Šī mācību gada noslēgumā skola atzīmēs savu simtgadi.