Jelgavas tirgū šogad atsavināts vairāk nekā 20 tūkstošu paciņu cigarešu un 100 litru alkohola

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldē (ZRP) šā gada septiņos mēnešos veikti 82 profilaktiskie reidi, kā arī virkne operatīvo pasākumu. Sākti seši kriminālprocesi, kuru ietvaros ir aizturētas sešas personas. Administratīvā lietvedība sākta 13 gadījumos.

Administratīvā lietvedība sākta piecos gadījumos – par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos, septiņos – par akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu neievērošanu un vienā – par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu. Pēc statistikas datiem, šā gada septiņos mēnešos Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa darbinieki Jelgavas tirgū atsavināja 413 980 nelegālās cigaretes (20 699 paciņu) un 100 litrus nelegālā alkohola, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Šajā laikā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas, Jēkabpils, Bauskas, Dobeles, Tukuma un Aizkraukles iecirkņos kopumā ir sākti 124 kriminālprocesi par nelegālā alkohola un cigarešu apriti. Salīdzinājumam 2009.gada 12 mēnešos bija sākti tikai 69 kriminālprocesi.

«Gribētos atzīmēt arī Jelgavas pašvaldības policijas ieguldījumu, kas šajā laika periodā veica 15 reidus, kuru gaitā par dažādiem tirdzniecības noteikumu pārkāpumiem sastādīja 18 administratīvā pārkāpuma protokolus un konstatēja trīs pārkāpumus, kas saistīti ar nelegālā alkohola apriti,» pauž I.Sietniece.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārstāve bilst, ka, izvērtējot 18.augustā plašsaziņas līdzekļos pausto par nelegālā alkohola un cigarešu aprites apkarošanu Jelgavas tirgū, šī informācija bijusi balstīta uz nepārbaudītiem faktiem un atspoguļota neobjektīvi, jo nav izvērtēti statistikas dati. Viņa nav nosaukusi konkrētus plašsaziņas līdzekļus (bet portāls zz.lv minētajā datumā nav sniedzis pārskatus par šo tēmu).

Svarīgākais