Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Latviešu biedrības nams – publisko notikumu epicentrs

LIELĀ ZĀLE ar vēsturiskajiem kroņlukturiem ir kā radīta skaistiem notikumiem, uzsver direktore Vita Hartmane © Vladislavs Proškins/F64

Liepājas Latviešu biedrības nams ir pilsētas kultūras un mākslas epicentrs – šeit ik dienu rosās tautas mākslas kolektīvi, Liepājas baleta studija, kā arī norit ievērojamākie un skaistākie pilsētas pasākumi. Atjaunotās biedrības nama telpas ir kā radītas mākslai, izklaidei, relaksācijai, dejai, mūzikai, nopietniem notikumiem, mācībām, korporatīvajiem pasākumiem un valsts svētku atzīmēšanai.

Ak, šīs balles!

Liepājas Latviešu biedrības nams bija viens no pirmajiem, kurš otrās Latvijas neatkarības laikā atsāka seno publisko baļļu tradīciju. Liepājā tradīcija ir iesakņojusies, un uz ballēm cilvēki ierodas ne tikai no Liepājas, bet arī Rīgas un citām Latvijas pilsētām, jo šeit ir tā lieliskā iespēja iziet sabiedrībā vakartērpos, sēdēt pie galdiņiem un izdejoties pie aizraujošas dzīvās mūzikas. Latviešu biedrības nama direktore Vita Hartmane paskaidro: «Ir patīkami organizēt svinības un cilvēkiem nedēļas nogalēs radīt svētkus! Tas prasa radošu pieeju it visā - sākot no uzaicinātajiem mūziķiem un viesmāksliniekiem vakara šova radīšanai, līdz viesu sagaidīšanai un fotosalona iekārtošanai, kur uzņemt bildes skaistām atmiņām. Balles ar atšķirīgu tematiku ik mēnesi organizējam rudenī, pavasarī un ziemā. Balles ir tiešām ļoti populāras un ir iekarojušas pastāvīgo apmeklētāju sirdis.» Jāteic, ka uz rudens Pīlādžu balli oktobrī jau visi galdiņi ir rezervēti, taču pieteikumi šobrīd tiek pieņemti uz Jaungada sagaidīšanas balli 31. decembrī. Jaungada balles vienmēr izvēršas par aizraujošu pasākumu, kura laikā ir gan šovi, gan dejas, gan koncerts, gan iespēja sagaidīt jauno gadu, vērojot pilsētas salūtu ostas promenādes tuvumā. Direktore vērš uzmanību, ka biļetes vajadzētu iegādāties laikus, ko var izdarīt arī Biļešu paradīzē.

Vērienīgas ziedu izstādes

Liepājas Latviešu biedrības nams ir vienīgā vieta Latvijā, kur bez Latvijas Dabas muzeja tiek organizētas ziedu izstādes. Hartmane piebilst, ka ziedu izstādes ir augstu novērtētas, jo ir līdzvērtīgas vai dažkārt pat pārākas par Dabas muzeja organizētajā izstādēm. Ik gadu ar plašu apmeklētāju skaitu norit septiņas izstādes, kurās piedalās ziedu selekcionāri un kolekcionāri no visas Latvijas ar arī visai ekskluzīvām ziedu šķirnēm. Pēdējā rudens izstāde bija veltīta dālijām, bet jau pavasarī ziedu izstāžu sezona sāksies ar tulpēm un narcisēm, vēlāk saplauks īrisi, rozes, puķuzirņi, lilijas un gladiolas. Šogad pirmo gadu izstāžu laikā noritēja arī lektoriji par dārzkopību un ziedu kopšanu.

Iesakām īrēt greznas telpas pašā Liepājas sirdī - Rožu laukumā

Neskatoties uz to, ka ikdienā uz regulārajām nodarbībām Latviešu biedrības nama telpās ierodas 26 tautas mākslas kolektīvi, baleta studija un citi kolektīvi, darbdienās un nedēļas nogalēs telpas tiek izīrētas privātpersonām un komersantiem, tostarp lielā zāle, kamerzāle un baleta zāle. Lai telpas pilnvērtīgi tiktu izmantotas, direktore aicina izmantot iespēju dažādas svinības, seminārus, konferences, kongresus un korporatīvos pasākumus organizēt Liepājas Latviešu biedrības namā. Kamerzāles ietilpība ir līdz 100 sēdvietām, bet lielajā zālē pie galdiņiem vieta ir ap 350 cilvēkiem, savukārt, ja tas ir pasākums ar krēslu rindām, tad uzņemt var līdz 500 dalībnieku. Baleta zāle darbdienās pa dienu būt piemērota lekcijām, jogas vai cita veida sporta un relaksācijas nodarbībām. Vaicāta, vai biedrības nama darbinieki uzņemas organizēt visu ar pasākumu saistīto procesu, tostarp režiju, ēdināšanu un viesmāksliniekus, Vita Hartmane paskaidro: «Šādus pakalpojumus mēs nesniedzam, taču mums ir sadarbības partneri, kuri uzņemsies gan pasākuma plānošanu, gan ēdināšanu. Turklāt klientiem ir iespēja pašiem izvēlēties gan no mūsu piedāvātajiem šo pakalpojumu sniedzējiem, gan atrast tos pašiem. Gada nogalē daudzi uzņēmumi organizē Ziemassvētku balles, un kāpēc gan ne tikai Liepājas, bet arī Rīgas un citu pilsētu uzņēmumiem to neorganizēt Liepājā, kur valda romantiska gaisotne, kā arī pieejamas tiešām greznas telpas un labs serviss. Piebildīšu, ka viesnīca Līva, kas atrodas pavisam tuvu biedrības namam, ir mūsu sadarbības partneris un piedāvā izdevīgākus noteikumus.»

Tiek aicināti arī producenti un koncertu organizētāji iepazīties ar Latviešu biedrības namu, un varbūt nākamo koncertu norises vietas izvēle būs par labu Liepājas Latviešu biedrības namam.