Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ķekavas domes vadība iztur neuzticības balsojumu

© Pixabay

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja un abi viņas vietnieki šovakar izturēja opozīcijas rosināto neuzticības balsojumu un amatus saglabās

Opozīcijas deputāti rosināja atkāpties no amata priekšsēdētāju Viktoriju Bairi, kā arī abus viņas vietniekus - Valtu Variku ("Vidzemes partija") un vien šodien amatā ievēlēto Andri Ceļmalnieku. Viņu priekšlikumu ar savu parakstu atbalstīja arī koalīciju pārstāvošais Juris Žilko (apvienība "Vienotība", "Latvijas attīstībai", "Izaugsme").

Ķekavas domē kopumā strādā 17 deputāti, no tiem pieci ir opozīcijā.

Par domes vadības atbrīvošanu no amata balsoja visi pieci opozīcijas domnieki - pie partijām nepiederošie Gatis Līcis, Agnese Geduševa un Neils Kalniņš, kā arī deputāti Olafs Klūdziņš (JKP) un Andis Damlics ("Reģionu alianse"). Tāpat viņiem pievienojās koalīciju pārstāvošais Žilko.

Bez Žilko domes koalīcijā ir vēl 11 domnieki. Viens no viņiem - Variks - šodienas sēdē nepiedalījās. Attiecīgi pret opozīcijas ierosinājumu atbrīvot domes vadību nobalsoja Voldemārs Pozņaks (LZS), Zintis Šaicāns (S), Juris Jerums (apvienība "Vienotība", "Latvijas attīstībai", "Izaugsme"), Andis Adats ("Vienoti Latvijai"), Indra Priede (LZS), Aigars Vītols (LZS), Baire, kā arī pie partijām nepiederošie Dzintra Medne, Arnolds Keisters un Andris Ceļmalnieks.

Kā ziņots, Ķekavas novada domes deputāti šodien ārkārtas sēdē nobalsoja par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētā priekšsēdētājas pirmā vietnieka Aigara Vītola (LZS) atstādināšanu no amata pēc viņa paša vēlēšanās. Tūlīt pēc tam pirmā vietnieka amatā tika ievēlēts Ceļmalnieks.

Tomēr opozīcijas ieskatā, no amata jāatkāpjas visai domes vadībai. Tikmēr pati domes vadība aģentūrai LETA norādīja, ka neredz pamatu atkāpties no amatiem pēc tam, kad aizdomās par korupciju tika aizturēts viņu kolēģis Aigars Vītols (LZS).

KNAB Vītolu un arī kādu fizisku personu par iespējamu kukuļošanu saistībā ar būvdarbu veikšanu aizturēja piektdien.

Kriminālprocess sākts šī gada 12.augustā pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas, proti, par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Ķekavas novada pašvaldības amatpersona, iespējams, pieprasīja uzņēmējam kukuli 30 000 eiro apmērā, lai uzņēmējs saņemtu pēdējo maksājumu no Ķekavas novada pašvaldības par būvdarbu veikšanu projekta ietvaros, informēja KNAB.

Lai gan Vītols noraida aizdomas kukuļošanā, līdz apstākļu noskaidrošanai viņš nolēmis atkāpties no vietnieka amata.

Svētdien notikušajā preses brīfingā uz žurnālistu jautājumiem, kāds ir viņa piemērotais drošības līdzeklis, kas ir viņa advokāts un kas ir lietā otra aizturētā fiziskā persona, Vītols neatbildēja, norādot, ka viņam ir aizliegts izpaust šādu informāciju.

Vītols noraidīja KNAB vērstos izteikumus, pārmetumus un iespējamās aizdomas. "Diemžēl, man nesaprotamu apstākļu dēļ man ir liegts skaidrot. Varu apstiprināt, ka biju KNAB telpās, savukārt pēc apstākļu noskaidrošanas man bija ļauts doties mājās. Gribu zināt pēc iespējas ātrāk iznākumu, bet tikmēr uzņemšos politisko atbildību un atkāpšos no amata līdz noskaidrosies apstākļi," viņš atklāja.