Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

FOTO: Rucavas pagastā autovadītājs pārvietojas ar "plikām" riepām

© Valsts policija

Vakar, 26.septembrī, ap pulksten 17:35 Rucavas novadā, Rucavas pagastā tika pamanīta 1990.gadā dzimuša vīrieša vadīta automašīna “Audi”, kura pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Vietā kur atļauts pārvietoties ar 70 kilometriem stundā, vīrietis brauca ar 92 kilometriem stundā, tādējādi pārkāpjot atļautu braukšanas ātrumu par 22 kilometriem stundā.

Vīrietim tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 kilometra stundā līdz 30 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 40 eiro apmērā.

Tāpat likumsargi pārbaudīja automašīnas riepu protektoru dziļumu. Atgādinām, ka normatīvie akti paredz, ka minimālais pieļaujamais protektora dziļums vasaras riepām ir 1,6 mm, bet ziemas riepām - 4 mm. Mērierīce uzrādīja, ka automašīnas “Audi” riepu protektoru dziļums ir 0,06 un 0,00 mm - vīrietis brauca ar “plikām” riepām, kas, saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem, ir aizliegts. Vīrietim tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols arī par šo pārkāpumu.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 15 līdz 55 eiro.