Zināms, kam pieder pie Nidas jūras krastā izskalotā jahta

© Ekrānšāviņš no twitter.com/ Mārtiņš Platacis

Aizvadītajā nedēļas nogalē mikroblogošanas vietnē twitter publicēts attēls, kurā redzams, ka jūras krastā pie Nidas izskalota jahta. Portāls "liepājniekiem.lv" noskaidrojis, kas īsti ar šo peldlīdzekli iepriekš noticis.

Kā vēsta medijs, tad Nacionālo Bruņoto spēku Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita pastāstīja, ka dreifējošā jahta Latvijas piekrastē pie Nidas izskalota jau 17.septembrī.

Saskaņā ar Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra rīcībā esošo informāciju, Polijā rīkotās regates laikā jahtas "Konsal - 2" kapteinis guvis traumu un nocelts no peldlīdzekļa. Savukārt jahta atstāta dreifējot.

"Jahta ir apsekota, tā nerada piesārņojuma draudus," pastāsta L.Veita. Īpašnieks par jahtas atrašanās vietu esot informēts, kā arī par iespējamām veicamajām darbībām īpašuma atgūšanai. "Jahtas īpašnieks pieņem lēmumus, kas saistīti ar viņa īpašuma saglabāšanu un atgūšanu," norādīja L.Veita.

Publikācija lietuviešu portālā www.ve.lt vēsta, ka pagājušajā svētdienā, 15.septembrī, no Gdaņskas Polijā startējušas un regatē "Battle of Gotland", kas notikusi jau astoto reizi, piedalījušās 19 jahtas. Dalībniekiem bijis jādodas uz Zviedrijas salu Gotlandi, tā jāapbrauc un jāatgriežas. Taču regate notikusi sliktos laika apstākļos, raisot izbrīnu, kāpēc pasākums nav atcelts.

Tāpat detalizētāk aprakstītas jahtas "Konsal 2" nedienas. Cik var noprast, pirmdienas, 16.septembra, naktī jahtas kapteinis guvis traumu - salauzis roku, tādēļ bijusi nepieciešama mediķu palīdzība. Taču veikt glābšanas darbus bijis sarežģīti slikto laikapstākļu dēļ, viļņi bijuši līdz septiņiem metriem augsti. Kapteinis ar helikoptera palīdzību izglābts, taču jahta "Konsal - 2" beigu beigās atstāta viena un dreifējam Baltijas jūrā. Mēģinājumi to noķert bijuši nesekmīgi. Beigās tā izskalota Latvijas piekrastē, raksta portāls.