Jūrmalā samazinājies siltumenerģijas tarifs

Plānots, ka Jūrmalā siltumenerģijas tarifs samazinājies par 27.1%. Gaidāmajā apkures sezonā gāzes cenas krituma dēļ vienas megavatstundas (MWh) izmaksas veido 45,41 latus, kas salīdzinājumā ar pagājušajā gada oktobrī noteikto gāzes cenu (62.31 Ls par 1 MWh) ir samazinājusies par 27.1 procentiem.

"AS "Latvijas gāze" prognozē, ka esošais gāzes tarifs saglabāsies arī ziemas periodā. Tas Jūrmalas iedzīvotājiem dod cerības, ka par patērēto siltumenerģiju maksāsim par 27.1% mazāk, nekā pagājušā gada apkures sezonā," stāsta SIA "Jūrmalas siltums" valdes priekšsēdētājs Uģis Osis.

Pagājušais gads jūrmalniekiem vēl ilgi asociēsies ar lielām siltumenerģijas izmaksām, jo 2008.gada oktobra mēnesī strauji pieauga gāzes cena, kas arī palielināja siltumenerģijas tarifa apmēru, jo gāzes cena sastāda 70 % no saražotā un piegādātā siltuma pašizmaksas.

""Jūrmalas siltums" ir gatavs jaunajai apkures sezonai," precizē U.Osis, "jau savlaicīgi ir veiktas hidrauliskās pārbaudes un remontdarbi katlumājās un siltumtīklos. Kaut arī pastāvīgās izmaksas, kas iekļauj gan siltuma piegādi līdz siltumenerģijas patērētāja mājai, gan katlumāju un siltumtrašu uzturēšanu un administrēšanu nav būtiski mainījušās pēdējo septiņu gadu laikā, tomēr šogad uzņēmumā tiek meklētas iespējas kā vēl vairāk ieekonomēt, un ir uzsākts funkcionālais audits."

Jāatzīmē, ka SIA "Jūrmalas siltums" kompetencē ir siltuma ražošana un piegāde līdz siltuma skaitītājam un līgums par siltumenerģijas piegādi tiek slēgts ar namu apsaimniekotāju. Tādējādi sadarbība starp iedzīvotājiem un nama apsaimniekotājiem ir būtisks faktors, lai samazinātu siltumenerģijas patēriņu.