Munkevics nākamnedēļ piedalīsies Jūrmalas domes sēdē

No apcietinājuma atbrīvotais bijušas Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics plāno ceturtdien, 19.augustā, doties uz Jūrmalas domes sēdi, šodien informē "Latvijas Televīzijas" raidījums "Panorāma".

Munkevics intervijā "Panorāmai" sacīja, ka vēl nezina, vai atbalstīs tagadējo Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāju Romualdu Ražuku.

Munkevics arī uzsvēra, ka nav ne devis, ne ņēmis kukuļus. "Tā bija kolēģu, deputātu, sarīkota provokācija," sacīja Munkevics.

Viņš piebilda, ka arī lietas materiālos nav teikts, ka viņš būtu devis kukuļus. "Prokurors uzskata, ka es esmu tikai saistīts ar šo lietu," skaidroja Munkevics.

Jau ziņots, ka par kukuļošanu apsūdzētais bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics 11.augusta pēcpusdienā atbrīvots no apcietinājuma pret 50 000 latu lielu drošības naudu, aģentūru LETA informēja viņa advokāts Aivo Leimanis.

Lēmumu, kas paredz atbrīvot Munkevicu no apcietinājuma, ja līdz 1.septembrim tiks samaksāta 50 000 latu liela drošības nauda, Jūrmalas tiesa pieņēma jau 2.augustā. Tomēr pēc drošības naudas iemaksāšanas Munkevica izlaišanai brīvībā bija nepieciešams vēl viens tiesas lēmums, kas tika pieņemts šodien, skaidroja advokāts.

Leimanis aģentūrai LETA norādīja, ka nav informēts par to, kur ņemti līdzekļi drošības naudas iemaksāšanai un kad šī naudas summa ieskaitīta tiesas depozīta kontā.

Advokāts uzsvēra, ka vienīgais drošības līdzeklis, kas viņa klientam tagad piemērots, ir drošības nauda, kas nozīmē, ka Munkevics var pildīt deputāta amata pienākumus Jūrmalas domē.

Kā ziņots, krimināllietu, kurā par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās apsūdzēts Munkevics un viņa partijas biedrs, bijušais "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklis Normunds Pīrants, Jūrmalas tiesa pēc būtības ieplānojusi izskatīt no nākamā gada 31.janvāra līdz 18.februārim.

Munkevica attieksme pret uzrādīto apsūdzību joprojām ir nemainīga, proti, nekādu kukuli viņš nevienam neesot devis, aģentūrai LETA sacīja advokāts Leimanis.

Munkevics un Pīrants ir apsūdzēti pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas. Tajā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Prokurore Velta Zaļūksne Munkevicam apsūdzību uzrādīja 2.jūlijā, bet Pīrantam - 1.jūlijā. Toreiz viņa sacīja, ka abi apsūdzētie izmanto savas likumā paredzētās tiesības un nekādas liecības nesniedz. Apsūdzību uzrādīšana notika cietumā.

Saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja iegūtajiem pierādījumiem abas minētās personas mēģinājušas nodrošināt sev labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot naudu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka, mēģinot panākt vēlamo rezultātu domes balsojumā, vienam deputātam tika nodots kukulis 5000 latu apmērā.

Kā ziņots, Munkevics kopā ar Pīrantu 18.maija vakarā tika aizturēts kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātei Ivetai Blauai, lai nodrošinātu kūrortpilsētas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā. 20.maija pēcpusdienā abi aizdomās turētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

Svarīgākais