Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Policija atgādina par savstarpējo toleranci svētku laikā Aglonā; noderīga informācija šoferiem

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Šonedēļ starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā, tradicionāli norisināsies Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki. Balstoties uz iepriekšējo gadu pieredzi, likumsargi informē, ka Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas dienas svinīgo pasākumu laikā Aglonā pulcējas tūkstošiem cilvēku, tieši tāpēc, lai rūpētos par vairāku desmitu tūkstošu svētku dalībnieku drošību, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki, strādās pastiprinātā režīmā un pēc īpaši izstrādāta darba plāna. Policisti uzraudzīs ceļu satiksmes drošību un sabiedrisko kartību, ka arī nepieciešamības gadījumā palīdzēs līdzcilvēkiem.

Policija atgādina, ka tik lielā cilvēku pulcēšanas vietā ir ļoti viegli zaudēt no redzesloka savus līdzcilvēkus, ar kuriem kopā esat ieradies, tāpēc aicinām apmeklētājus īpaši parūpēties par savu bērnu drošību, neatstājot viņus bez uzraudzības, kā arī iepriekš pārrunājot rīcību, gadījumā, ja bērns no vecākiem tomēr nošķiras. Šādā gadījumā nekavējoties jāvēršas pēc palīdzības pie policijas vai pasākuma organizatoriem. Ja gadījumā bērns nav iegaumējis vecāku telefona numuru, aicinām būt radošiem un telefona numuru atstāt viņam zināmā vietā - vai tā ir no papīra vai cita materiāla izgatavota rokassprādze, uz kuras uzrakstīts telefona numurs vai vienkārši kabatā salocīta zīmīte. Padomus, kā radoši pārrunāt ar bērnu piecus ar drošību saistītus jautājumus, kas kļūs par bērna superspējām, un ļaus vienmēr justies drošam, var atrast VP mājaslapā sadaļā “Supervaronim nepazust”.

http://vp.gov.lv/supervaronis/

Tāpat aicina parūpēties par savu mantu drošību, neatstājot bez uzraudzības somas un citas personīgās mantas. Īpaši aicinām izvērtēt vai uz pasākumu nepieciešams ņemt līdzi vērtīgas lietas, vai lielas naudas summas skaidrā naudā, kā arī lieki nedemonstrēt apkārtējiem sev piederošo, piemēram, tehnoloģiskās ierīces, pulksteņus u.c. mantas. Diemžēl, arī tāda svēta un starptautiskās nozīmes pasākuma norises laikā, kurā pulcējas tūkstošiem ticīgo cilvēku, ļaundari nelaiž garām iespēju realizēt savus noziedzīgus nodomus un piepelnīties.

Gadījumos, ja Jūs atrodat kādas mantas, lūgums nodot tās bazilikas Informācijas centrā, kur tās varēs meklēt to likumīgie īpašnieki, vai arī nodot jebkuram policijas darbiniekam. Pēc pasākuma norises beigām, atrastās mantas tiks nodotas Valsts policijas Preiļu iecirknim, Talsu ielā 2, kur īpašnieks tās varēs saņemt atpakaļ.

Policija atgādina, ka atstāt vērtīgas mantas teltīs nav droši, jo telts negarantē jūsu mantu drošību!

Runājot par privātiem bezpilota lidaparātiem jeb droniem - tos labāk ir atstāt mājās, jo svētku norises laikā virs pasākuma vietām ir aizliegts izmantot bezpilota gaisa kuģus (dronus) bez svētku organizatora un pašvaldības saskaņojuma.

Savukārt norises vietas vietējos iedzīvotājus aicinām būt saprotošiem pret dažādiem satiksmes ierobežojumiem un apgrūtinājumiem, bet visus ceļu satiksmes dalībniekus lūdzam pārvietoties atbilstoši noteikumiem un būt tolerantiem vienam pret otru. Autovadītājiem jāņem vērā, ka pa autoceļiem Aglonas virzienā virzās svētceļnieku grupas, un ir jābūt piesardzīgiem, tās apbraucot, bet svētceļniekiem, kuri dodas uz Aglonas Baziliku, jābūt uzmanīgiem, ejot pa būvdarbu posmu. Tāpat policija atgādina, ka, pārvietojoties pa brauktuves nomali diennakts tumšajā laikā, gājējiem un arī velosipēdistiem jāatceras par atstarotāju lietošanu, lai neapdraudētu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Ceļu remontdarbi, dodoties uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā, un satiksmes ierobežojumi kravas auto tranzītsatiksmei

Līvānos notiek ūdensapgādes un notekūdeņu tīkla izbūve uz Rīgas ielas jeb Daugavpils šosejas (A6, 175,00-176,39. km).

Preiļos notiek rotācijas apļa izbūve Rīgas ielas (P63 turpinājums), Brīvības ielas (P62 turpinājums) un Lāčplēša ielas krustojumā. Būvdarbi pārtraukti no 12. augusta līdz 15. augustam, un būvniekam ir jānodrošina nepārtraukta satiksme.

Dodoties uz Aglonu no Rēzeknes, uz autoceļa Rēzekne-Daugavpils (A13) notiek tilta pār Rušenīcu pārbūve (88,185-88,400. km),. Satiksme tiek organizēta pa līdzās esošu apbraucamo ceļu.

Uz Daugavpils apvedceļa (A14) notiek segas pārbūve posmā no Kalkūniem līdz Sventei (0,0.-8,3. km) un tilta pār Daugavu pie Sventes atjaunošanas darbi. Ir iesviesti ātruma ierobežojumi un satiksme četros posmos tiek regulēta ar luksoforiem.

Satiksmes ierobežojumi kravas auto tranzītsatiksmei:

Lai nodrošinātu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dalībnieku drošību, sākot no šī gada 12. augusta plkst. 17.00 līdz 15. augusta plkst. 18.00 tiek slēgta kravas auto tranzītsatiksme uz vairākiem valsts autoceļiem Aglonas apkaimē:

  • uz a/c Dagda-Aglona (P60) posmā Sloboda-Aglona;
  • uz a/c Krāslava-Preiļi-Madona (P62) posmā no Krāslavas līdz krustojumam ar autoceļu A13 Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi);
  • uz a/c Krāslava-Izvalta-Šķeltova-Aglona (V636) posmā Šķeltova-Aglona;
  • uz a/c Peipiņi-Prusaki-Grāveri (V641) uz Grāveriem
  • uz a/c Jaunaglona-Aglona (V745);
  • uz a/c Aglona-Višķi (V762).

Kā apbraucamos ceļus ieteicams izmantot:

  • a/c Malta-Sloboda (P57);
  • a/c Kastīre-Kategrade-Kameņeca-Kapiņi (V744);
  • a/c Jaunokra-Grāveri (V610);
  • a/c Višķi-Grāveri (V676) no a/c P64 līdz a/c A13.

Uz Aglonas svētku dalībniekiem un sabiedrisko transportu šie ierobežojumi neattieksies.

Aicinām autovadītājus ar izpratni izturēties pret ieviestajiem satiksmes ierobežojumiem, ievērot satiksmes organizācijas kārtību, kā arī rēķināties ar iespējamu garāku ceļā pavadīto laiku.

Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, www.lvceli.lv, kā arī aplikācijā Waze.