Talsos notiks Dižmāras gadatirgus

Nākamās nedēļas nogalē Talsos notiks Dižmāras gadatirgus. Šogad tirgū viss par pupām un pupu draugiem, arī pirmais pupiņvalodas pratēju saiets. Pirmo reizi Dižmāras tirgū dižoties sabrauks visa Talsu novada pilsētas un pagasti - katrs ar savu sētu.

21.augustā jau no Lielās un Zvaigžņu ielas stūra pie lielās Talsu kastaņas līdz pat Saules ielai būs daždažādas tirgus lustes. Nepieredzēti liela šogad bijusi tirgotāju atsaucība - pieteikšanās tirdzniecības vietām beigusies divās dienās, kaut citugad ilgusi vismaz mēnesi. Tirgotāji pieteikušies no malu malām, bet netrūks arī Talsu puses ražotāju.

Šogad pirmo reizi Dižmāras gadatirgus būs Talsu novada pilsētu un pagastu diena. Uz Talsiem ar savām dižošanās sētām sabrauks visi 18 novada pagasti un pilsētas, līdzi vedot arī savus dejotājus, dziedātājus un teātra spēlētājus, kuri visas dienas garumā priecēs skatītājus pie Tautas nama parādes durvīm un Tautas nama sētā.

Pupas, pupiņas, pupi, pupu mizas un garās pupas... raibs kā pupas zieds šogad būs Dižmāras tirgus, kura tēma itin plaša un visiem pazīstama - PUPAS visās šī vārda nozīmēs un izpratnēs. Izdaudzinātākās saimnieces aicinātas neturēt senās pupu un zirņu receptes skapjos un šūplādēs, bet nākt dižoties uz Dižmāras tirgus ēdienu un recepšu konkursu "Dižpupu smeķis". Dižmāras Dižuma rekordu grāmatu šogad plānots papildināt ar Pašas Dižākās Pupu Pāksts īpašnieka vai darinātāja vārdu.

Tieši Dižmāras pupošanās laikā Talsos notiks Pipirmapais Lapatvipijapas Pupupipiņvapalopodapas prapatēpējupu sapaipiets.

Svarīgākais