Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Sportiska un aktīva pilsēta

DIŽĀKAIS SKATS Kurzemē paveras no mākslīgi uzbērtā 58 m augstā kalna Lemberga hūte © Mareks Sumļennijs

Olimpiskā centra Ventspils pārziņā ir ne tikai vispusīga un moderna sporta infrastruktūra, bet arī aktīvās atpūtas un izklaides objekti, kas Ventspili padara par pievilcīgu, veselīgu un aizraujošu piedzīvojumu gan iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem.

Tiem, kuri vēl nezina, iesakām uz Ventspili doties jebkuros laika apstākļos un jebkurā gadalaikā, jo aizraujošas nodarbes šeit var atrast vienmēr - Piedzīvojumu parks ar dažādām atrakcijām, tostarp veikbordu, Ūdens piedzīvojumu parks telpās, Pludmales akvaparks, brīvi pieejami pludmales volejbola, ielu vingrošanas stadioni, skeitborda laukumi, āra trenažieri un citas aktivitātes.

Dižākais skats Kurzemē

Piedzīvojumu parks ar 58 metrus virs jūras līmeņa mākslīgi uzbērto slēpošanas kalnu Lemberga hūte ir apmeklētākais tūrisma objekts Ventspilī. Vidēji sezonā Piedzīvojumu parku apmeklē ap 400 000 cilvēku. No kalna virsotnes iespējams pārredzēt visu pilsētu, piepilsētas mežus un jūru. 2018. gada novembrī slēpošanas kalns Lemberga hūte ieguva Kurzemes tūrisma asociācijas balvu Dižākais skats Kurzemē 2018.

OC Ventspils valdes priekšsēdētājs Jurģis Liepājnieks teic, ka ziemas sezonā, ja vien gaisa temperatūra ir zem nulles, dažās dienās iespējams sagatavot kalnu slēpošanai - līdz ko ir sniegs, tā arī apmeklētāju skaits ir ievērojams.

Vasarā kalna pakājē tiek izvietotas dažādas atrakcijas, teritorijā izveidota virvju trase ar šķēršļiem, veikparks, BMX trase un futbola laukums. Par garlaicību nebūs jāsūdzas nevienam, jo izvēle ir liela- piepūšamās atrakcijas, bampermašīnas, bamperlaivas, tramplīnlaiva, trakais rotors, katapulta, bērnu autoskola, rotaļu namiņš un ekskavators, batutu parks, arī batuts ar gumiju, elektriskie rodeo buļļi, kameršļūkšana.

Veikojam un piknikojam

Veikošana šobrīd ir viens no populārākajiem aktīvās atpūtas veidiem, taču daudzus no veikošanas attur bailes: es nepratīšu, man nesanāks. Jurģis Liepājnieks iedrošina: «Vienmēr ir vērts pamēģināt, jo veikošana nemaz nav tik sarežģīta, bet gandarījumu dod milzīgu. Turklāt veikošanai visu nepieciešamo inventāru var iznomāt uz vietas.»

Veikparks nodrošina veikbordu, izmantojot kabeļu sistēmu - lineāru 165 m garu trošu sistēmu, kas ir nostiprināta 8 metrus virs ūdens. Tajā ir izvietotas četras peldošas konstrukcijas.

Turklāt veikparkam ir veiksmīgi izvēlēta lokācija - tas atrodas pie slēpošanas kalna dienvidu nogāzes. Līdz ar to, ka veikparks atrodas nostāk no Piedzīvojumu parka atrakciju zonas, šī ir piemērota vieta arī piknikiem - speciāli tam ierīkotas vietas sniedz labsajūtu un komfortu, vienlaikus sportojot un atpūšoties.

Pludmales volejbola Meka

Var teikt, ka Ventspils pludmales volejbola pirmsākumi meklējami leģendārajā bedrītē, kur jau pirms daudziem gadiem gan sportisti, gan pludmales apmeklētāji labprāt laiku pavadīja pie volejbola tīkla.

2016. gadā pilsētas pašvaldība sportistu un interesentu lietošanā nodeva ne tikai labiekārtotu volejbola stadionu, bet arī vēl četrus pludmales volejbola laukumus, tādējādi šobrīd ventspilniekiem vasaras sezonā pieejami pavisam deviņi pludmales volejbola laukumi. Jurģis Liepājnieks skaidro: «Pludmales volejbola stadionā jūras krastā nepieciešamības gadījumā vienlaikus var spēlēt piecos laukumos. Jau otro gadu šeit ir norisinājies Latvijas čempionāta posms, kurā piedalījās labākie Latvijas pludmales volejbola sportisti. Arī par laukumiem pilsētas teritorijā iedzīvotājiem ir ļoti liela interese - jau agri pavasarī zvana un jautā, kad varēs tikt pie bumbas spēlēšanas.»

Silto ūdeņu vilinājums

Ventspils viesi un ventspilnieki ir gaidīti Ūdens piedzīvojumu parkā, kur pieejamas atpūtas un atveseļošanās iespējas dažādu vecuma grupu iedzīvotājiem un sportistiem. Atrakciju zonā jautrus brīžus sagādās mākslīgo viļņu baseins ar pretstraumes masāžu un strūklām, bērnu baseins, slīdrenes, Kalnu upe, SPA vannas un sauna, bet SPA zonā darbojas turku pirts, aromātiskā un Tylarium sauna, sāls istaba, aukstā ūdens baseins, masāžas dušas, aukstā ūdens toveris un mākslīgā ledus ģenerators. Parkā darbojas arī divi peldbaseini, atlētikas zāle un kafejnīca. Cenu ziņā šī objekta apmeklējums ir izdevīgs, tādēļ Ūdens piedzīvojumu parks ir iecienīta atpūtas vieta ģimenes un draugu kompānijā. Ūdens piedzīvojumu parks, kurš atrodas pilsētas centrā, ir atvērts apmeklētājiem visu gadu. Savukārt Pludmales akvaparks ir atvērts apmeklētājiem no jūnija līdz augusta beigām. Tas atrodas blakus Ventspils Zilā karoga pludmalei un ir veidots kā ūdens izklaides parks, kurā var ne tikai izmantot jautrās ūdens atrakcijas un labi atpūsties, bet arī pabūt svaigā gaisā, iegūt skaistu, dabisku iedegumu un klausīties jūras šalkās.

Aktīvai atpūtai Pludmales akvaparks piedāvā trīs dažādus baseinus, kuros ūdens temperatūra tiek uzturēta ap +24 °C. Pie baseiniem ierīkoti pavisam pieci slīdkalniņi. Mazuļus priecē īpaši viņiem piemērotas atrakcijas.

Jurģis Liepājnieks ir gandarīts, ka abi ūdens parki ir ļoti apmeklēti. Novērojumi liecina, ka arī tad, kad ārā spīd spoža saule un varētu atpūsties pludmales akvaparkā, ir cilvēki, kas izvēlas tieši atpūtu Ūdens piedzīvojumu parkā. Pludmales akvaparkā nevalda klusums arī vēsākā laikā, jo ūdens baseinā tiek sildīts, sasildīties var arī parka pirtiņā vai burbuļvannā, kur ūdens temperatūra tiek uzturēta ap +35 °C.

BMX trasei uzlabots komforts

BMX trasei Piedzīvojumu parka teritorijā ir piešķirts nacionālās sporta bāzes statuss. Attīstot infrastruktūru, iepriekšējos gados veikta starta estakādes rekonstrukcija, bet nule kā nodota ekspluatācijā pilnīgi jauna un mūsdienīga servisa ēka ar velosipēdu novietnēm, tehniskajām telpām, dušām, ģērbtuvēm un tualetēm.

Domāts arī par tiesnešu un treneru darba telpu - tā atrodas ēkas otrajā stāvā, no kurienes labi pārskatāma ir visa trase. Jurģa Liepājnieka ieskatā lielākie ieguvēji ir vietējie BMX sportisti - tagad viņiem ir komfortabla un ērta treniņu bāze, kur ne tikai sekmīgi trenēties, bet arī sagatavoties treniņam un pēc tā nomazgāties un pārģērbties. Līdz ar jaunās servisa ēkas būvniecību tiek uzlabota pakalpojumu kvalitāte, kas var piesaistīt treniņnometnes ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu sportistiem.

Atlētikas zālei jauna elpa

Šī gada maijā Olimpiskā centra Ventspils Basketbola hallē tika atklāta rekonstruētā atlētikas zāle, kas kļuvusi plašāka un ieguvusi modernu aprīkojumu. Ir iegādāti jauni trenažieri - 16 kardio vingrinājumiem, 5 spēka un 4 medicīniskās grupas trenažieri, iegādāta arī jauna spēka stacija un treniņu aprīkojums. Basketbola halles atlētikas zālē ikdienā trenējas basketbola kluba Ventspils un futbola kluba Ventspils spēlētāji, augstas klases sportisti, sporta skolas Spars sportisti, Ventspils iedzīvotāji un treniņnometņu dalībnieki.