Dagnija Staķe apmeklē vētras izpostītās Madonas un Līvānu pašvaldības

Lai uz vietas novērtētu vētras radītos zaudējumus un kopā ar pašvaldību vadītājiem rastu labākos risinājumus nepieciešamās palīdzības sniegšanai, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, šōdien apmeklē Madonas un Līvānu novadus, kur vētra radījusi vienus no lielākajiem postījumiem šajā nedēļas nogalē.

Ministre D.Staķe tiksies ar Madonas un Līvānu novadu domju priekšsēdētājiem, lai gūtu precīzāku informāciju par pašvaldībām radītajiem zaudējumiem, kā arī apspriestu pašvaldības iespējas sniegt palīdzību novadu iedzīvotājiem.

Tuvākajā laikā D.Staķe plāno sazināties ar finanšu ministru, lai pārrunātu radušos situāciju un iespējas ierobežota budžeta apstākļos sniegt finansiālu palīdzību pašvaldībām no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ministre D.Staķe uzskata, ka šajā situācijā, neskatoties uz kārtību, kad valdība tikai reizi mēnesī izskata līdzekļu pieprasījumus dažādu zaudējumu segšanai no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, ir jārod iespēja ātrākai palīdzības sniegšanai pašvaldībām.

Tādēļ ministre D.Staķe aicina pašvaldības jau šobrīd sākt aprēķināt vētras radīto zaudējumu apmērus, lai valdībā šo jautājumu varētu izskatīt jau drīzumā.

Līdzekļus no valsts pamatbudžeta pašvaldību neparedzētiem izdevumiem piešķir katastrofu, dabas stihiju un ugunsgrēku seku novēršanai, to radīto zaudējumu kompensēšanai pašvaldību īpašumā vai valdījumā esošajiem infrastruktūras objektiem, kā arī normatīvajos aktos noteiktajiem neparedzētiem gadījumiem.

Latvijā

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad septembra beigās bija 5,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā augusta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Svarīgākais