Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rēzeknes slimnīca atzīst kļūdu: neirologs bija jāpiesaista

© Pixabay

Tuvāko divu nedēļu laikā Veselības inspekcijas speciālisti tiksies ar Rēzeknes slimnīcas valdi, lai izvērtētu slimnīcas darba organizāciju, iepazītos ar dokumentāciju un saņemtu skaidrojumu no konkrētā ārsta, kurš tiek vainots insulta pacientes neuzņemšanā slimnīcā, Neatkarīgajai pastāstīja Veselības inspekcijas speciāliste Maira Kalniņa.

«Kad Veselības inspekcijas eksperti iepazīsies ar dokumentiem un tos izanalizēs, tad varēs sniegt atbildi par konkrēto gadījumu,» atzina speciāliste. To inspekcija darīs, vēl nesaņēmusi iesniegumu no konkrētās pacientes tuviniekiem. Pašlaik paciente, kuru ar ātrās palīdzības brigādi pagājušajā nedēļā aizveda uz Rēzeknes slimnīcu ar aizdomām par insultu, ārstējas Daugavpils reģionālajā slimnīcā, un tuvinieki sūdzību gatavojas iesniegt, tiklīdz būs izraksts no Daugavpils slimnīcas.

Rēzeknes slimnīca uz pārbaudes laiku no amata atstādinājusi ārstu Georgiju Tihonovu, jo viņa rīcība, sniedzot palīdzību pacientei ar iespējamu insultu, bijusi neprofesionāla. Slimnīca arī uzsākusi pārbaudi, pamatojoties uz publiski izskanējušo faktu par pacientes neuzņemšanu slimnīcā. Tiesa, pats ārsts slimnīcā nav sastopams, jo saslimis, tāpēc no viņa iegūt paskaidrojumus pašlaik nav iespējams. «Rēzeknes slimnīcā pacientei operatīvi tika veikts datortomogrāfijas izmeklējums. Tomēr - pat ja akūta insulta aina uz atkārtoto insultu fona nebija pārliecinoši redzama, ārsta Tihonova pienākums bija pieaicināt slimnīcā dežurējošo neirologu precīzas diagnozes noteikšanai un stacionēt pacienti veselības stāvokļa monitoringam. Slimnīcas valdes izveidotā komisija rūpīgi izvērtēs minēto gadījumu. Pašlaik valde ir pieņēmusi lēmumu atstādināt Tihonovu no amata pienākumu pildīšanas,» - šādu skaidrojumu par notikušo sniedz Rēzeknes slimnīca. Rēzeknes slimnīcas valde atvainojas pacientei un viņas radiniekiem.

Neatkarīgā rakstīja, ka ārsts G. Tihonovs ir iesaistīts tiesvedībā un šonedēļ vajadzēja notikt kārtējai tiesas sēdei, tomēr tā ir pārcelta uz 1. oktobri. Ārstu tiesā par ārstniecības personas profesionālo pienākumu nepienācīgu pildīšanu, ja tas bijis par iemeslu cietušā nāvei. 2015. gadā ārsts palaida mājās 71 gadu vecu vīrieti ar infarktu, kurš nomira. Rēzeknes slimnīcā norāda, ka «tiesvedība par iepriekšējo ārsta iespējamo neprofesionālo darbību ilgst no 2015. gada, tomēr pagaidām ir bez rezultātiem». Turklāt Latvijas Ārstu biedrība, izvērtējot pieejamo informāciju, 2016. gadā ir resertificējusi G. Tihonovu internista pamatspecialitātē, apliecinot viņa kvalifikāciju.