Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpilī vētra lauž kokus

© gorod.ru

Daugavpilī spēcīgās vēja brāzmas nolauzušas vairākus simtus koku, nodarot nopietnus postījumus, uz ceļu braucamās daļas sakritušie koki vairākās vietās pilsētā nosprostojuši automašīnu kustību, aģentūru LETA informēja Daugavpils domes komunālās saimniecības nodaļas vadītājs Aivars Pudāns.

Lai atjaunotu transporta kustību Daugavas ielā, automašīnām, kas pilsētā iebrauc no Rīgas puses, komunālās saimniecības nodaļas avārijas brigādei, kas strādāja kopā ar Valsts ugunsdzēsības glābšanas dienesta Daugavpils brigādes darbiniekiem, bijusi nepieciešama aptuveni stunda.

Krītošie koki Daugavpilī radījuši bojājumus arī vairākām ēkām, kā arī sabojājuši kādu automašīnu Daugavpils novada teritorijā. Informācijas par to, ka vēja brāzmās Daugavpilī būtu cietuši arī cilvēki, pagaidām nav.

Jau tuvākajā laikā vētras seku novēršanā Daugavpilī iesaistīties arī otra avārijas brigāde. "Strādāt nākšoties visu nakti," prognozēja Pudāns.

AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas projektu vadītājs Aigars Smagars aģentūru LETA informēja, ka spēcīgo vēja brāzmu rezultātā Latgalē bez elektrības palikuši kopumā ap 10 000 klientu.

Lielākais bez elektrības palikušo skaits ir Preiļu apkaimē - aptuveni 5000 mājsaimniecību. Daugavpilī bez elektrības ir aptuveni 4000, Rēzeknē 1500, bet Krāslavā 600 klientu.

Elektrības piegādes traucējumu galvenais iemesls ir vētras nolauztie koki, kas sakrituši uz elektropārvades līnijām un aprāvuši vadus.

AS "Latvenergo" avārijas dienests ir ķēries pie vētras nodarīto bojājumu elektropārvades līnijās novēršanas un patlaban strādā avārijas režīmā. Pagaidām ir grūti pateikt, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai atjauno elektroenerģijas padevi visiem klientiem.