Latvijas austrumos vētra mājām nones jumtus

Vētras postījumi Madonā © Kristaps KĀRKLIŅŠ

Spēcīgais vējš, kas šodien plosījās Latvijas austrumos - Daugavpilī, Preiļos un Madonā, radījis pamatīgus postījumus, jo vairākām mājām norauti jumti, ir nogāzti koki, kā arī lielākā daļa Madonas iedzīvotāju esot palikuši bez elektrības.

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inese Veisa aģentūru LETA informēja, ka sākotnējā informācija par vētras nodarītajiem postījumiem saņemta no Daugavpils, pēc tam no Preiļiem, bet nesen arī no Madonas.

Pārsvarā zvani esot bijuši par stiprā vēja nolauztiem kokiem, iedzīvotāji sūdzējušies par elektroapgādes traucējumiem, bet Daugavpilī vētras rezultātā pārrauti tramvaja vadi.

Kopumā bija ļoti daudz zvanu un arvien vēl turpina zvanīt. Kā stāstīja Veisa, tad pēc iedzīvotāju teiktā dažādās vietās Latvijas austrumos vētra esot plosījies ļoti īslaicīgi.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja kāda Madonas iedzīvotāja, tad pēc stiprā vēja vismaz divām daudzdzīvokļu ēkām bija norauti jumti un pašlaik Madonas iedzīvotāji palikuši bez elektrības.

Savukārt vienas cietušās mājas jumts iepūsts blakus esošajā bērnudārza teritorijā.

Ne tikai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, bet arī veikals "Beta", kas atrodas Rīgas ielā, palicis bez jumta. Arī privātmājas cietušas negaisā un tām stiprais vējš ir norāvis jumtus un sabojājis apdari.

Savukārt vairākās ielās ir apgrūtināta satiksme, jo uz ceļiem ir sagāzušies koki, aģentūrai LETA stāstīja Madonas iedzīvotāja.

Negaisā cietušas arī uz ielas atstātās automašīnas, kurām nereti izsisti stikli. Vietām uz ielām sakrituši arī elektrības stabi, bet vairākām tirdzniecības vietām sabojāti reklāmas baneri.

Latvijā

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad septembra beigās bija 5,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā augusta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Svarīgākais