Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Šodien rehabilitācijas centrā "Vaivari" notiks sporta spēles cilvēkiem ar kustību traucējumiem

© F64

Šodien no plkst.11 līdz 16.30 nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" teritorijā, Jūrmalā, norisināsies sporta spēles "Ar sportu uz veselību" cilvēkiem ar kustību traucējumiem,  informēja Latvijas Muguras smadzeņu bojājumu biedrības pārstāvis Filips Bernadskis.

Viņš norādīja, ka pasākuma mērķis ir ar sporta spēļu un ikdienas aktivitāšu starpniecību veicināt cilvēku riteņkrēslos integrāciju sabiedrībā, aktīvi un pilnvērtīgi organizējot savu ikdienas dzīvi. Pasākuma organizatori skaidroja, cik svarīgi mudināt spert pirmo soli no ilgstošas uzturēšanās ierobežotā mājas vidē uz aktīvu dzīvesveidu, kā arī palīdzēt rast pārliecību par savām spējām un prasmēm, veicināt pieredzes apmaiņu un saņemt speciālistu konsultāciju un ieteikumus.

Pasākumā piedalīsies gan medicīnas un sociālās jomas pārstāvji, gan uzņēmumi, kas nodarbojas ar tehnisko palīglīdzekļu izplatīšanu un remontu.

Bernadskis uzsvēra, ka visas aktivitātes pielāgotas un tajās padomāts par tiem, kuri izmanto ratiņkrēslus. Aktivitātēs varēs piedalīties visa ģimene. "Šogad pasākumā gaidāmas 26 aktivitātes, kurās jāparāda ne tikai spēks un veiklība, bet arī prāts un izdoma," sacīja Bernadskis.

"Vaivaru" priekšsēdētāja Anda Nulle norādīja, ka pasākuma aktivitātes sniedz arī pievienoto vērtību rehabilitācijas procesam. "Pacienti, kas pēc traumas vai slimības ir nonākuši ratiņkrēslā, jau rehabilitācijas etapā tiek iesaistīti dažādās sporta un brīvā laika aktivitātēs, kas tālāk kādu no pacientiem aizved līdz Paraolimpiskām spēlēm, kādam citam dod pamatu un drosmi interesantai un aktīvai ikdienai," sacīja Nulle.

Pasākuma norisi nodrošinās vairāk nekā 20 fizioterapeiti, ergoterapeiti un rehabilitācijas asistenti, kā arī māsu palīgi.

Pasākums tiek īstenots Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansēto iniciatīvas projektu konkursā, un to organizē Latvijas Muguras smadzeņu bojājumu biedrība sadarbībā ar centru "Vaivari".