Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rīgas Valsts tehnikuma diploms – labs pamats karjerai

JAUNO mācību gadu RVT Limbažu struktūrvienība sagaidīs ar renovētām skolas un dienesta viesnīcas ēkām © F64 Photo Agency

Ar renovētām skolas un dienesta viesnīcas ēkām, stiprinātu materiāli tehnisko bāzi, augsta līmeņa pasniedzējiem un izteiktu vēlmi sagatavot mūsdienu prasībām atbilstošus profesionāļus Rīgas Valsts tehnikuma (RVT) Limbažu teritoriālā struktūrvienība jaunajam mācību gadam aicina pieteikties jauniešus ar pamatskolas izglītību apdares darbu tehniķu un būvizstrādājumu galdnieku profesiju iegūšanai.

Tehnikums - tas ir prestiži

Kopš 2014. gada bijusī Limbažu arodvidusskola ir pievienojusies Rīgas Valsts tehnikuma saimei, kļūstot par pilnvērtīgu tās sastāvdaļu. Tas nozīmē, ka Limbažos tiek īstenots kvalitatīvs, RVT augstajiem kritērijiem atbilstošs mācību process gan profesionālās, gan vispārējās izglītības sadaļā. Limbažu struktūrvienības vadītājs Dainis Augusts uzsver: «Mēs ļoti atzinīgi vērtējam tehnikuma un tā direktores Dagnijas Vanagas centienus, kas vērsti uz Limbažu struktūrvienības attīstību, jo profesionāļi, kuri prot un vēlas strādāt, ir mūsu valsts pamatu pamats. Mēs esam pilnvērtīga tehnikuma sastāvdaļa, un mūsu jaunieši jūtas kā daļa no lielā veseluma, ko Latvijā pazīst ar nosaukumu Rīgas Valsts tehnikums. Mūsu skolas audzēkņiem ir pavērtas tieši tādas pašas iespējas kā tiem, kuri mācās Rīgā vai kādā no citām struktūrvienībām. Audzēkņi, neatkarīgi no vietas, kur tie mācās, ir vienmēr gaidīti uz svinīgajiem pasākumiem, kultūras un sporta notikumiem, konkursiem, kā arī dodas praksē uz ārzemēm. Pēc skolas absolvēšanas visi saņem vienādu diplomu, ko rotā RVT logo. Uzskatu, ka tehnikuma diploms - tas ir prestiži.»

Jāpiebilst, ka kopš pievienošanās RVT ir uzlabojušies gan vispārizglītojošo priekšmetu centralizēto eksāmenu, gan profesionālās kvalifikācijas eksāmenu rezultāti. Prasības ir augstas, un audzēkņiem atlaides netiek dotas: «Mēs esam pārāk ambiciozi, lai ražotu brāķi. Mūsu skolas absolventus droši var ņemt darbā jebkurš uzņēmums - mēs garantējam,» saka struktūrvienības vadītājs.

Meistari - eksperti un praktiķi

Jaunajam mācību gadam Limbažos tiek piedāvātas divas profesionālās mācību programmas - apdares darbu tehniķis un būvizstrādājumu galdnieks - ar mācību ilgumu četri gadi. Programmās tiek uzņemti jaunieši ar deviņu klašu izglītību. Dainis Augusts ar prieku vēsta: «Iepriekšminētajās profesijās ir ļoti laba līmeņa materiāli tehniskā bāze. Ar RVT atbalstu ir labiekārtotas darbnīcas un iegādātas nepieciešamās iekārtas un materiāli, lai jaunais speciālists mācību procesā iegūtu tādas prasmes, lai uzreiz pēc diploma iegūšanas spētu patstāvīgi strādāt. Arī mūsu meistari ir augsta līmeņa profesionāļi, kuru vārdi ir pazīstami gan Latvijas, gan starptautiskajā mērogā - faktiski viņi ir savas jomas eksperti. Pakāpeniski sadarbībā ar vietējiem uzņēmējiem ieviešam arī darba vidē iegūtas izglītības principus.»

Jaunajam mācību gadam Limbažos vairs neuzņems automehāniķu specialitātē, un tam ir nopietns iemesls: lai sagatavotu automehāniķus šodienas darba tirgum, ir nepieciešami milzīgi kapitālieguldījumi praktisko nodarbību bāzes izveidošanā. Šobrīd moderna bāze tiek veidota RVT Rīgas struktūrā, kur top darbnīcas un mācību autoserviss ar mūsdienīgām iekārtām, tāpēc tie, kuri savu nākotni saskata auto nozarē, ir gaidīti RVT Rīgā.

Limbažos tiek sagatavoti to profesiju pārstāvji, kuriem ir garantētas darba vietas tuvākajā reģionā. Jāpiebilst, ka Limbažos ļoti attīstīta ir kokapstrādes nozare, tāpēc topošie profesionāļi uzņēmumos ir ļoti gaidīti jau prakses laikā.