Kuldīgā notiek Latvijas čempionāts pusmaratonā

Šodien,7. augustā Kuldīgā tiks aizvadīts Latvijas čempionāts pusmaratonā, kurā dalību pieteikuši vairāk nekā 500 dalībnieku ne tikai no Latvijas, bet vēl astoņām valstīm, liecina organizatoru informācija.

Bez latviešiem Kuldīgā skries arī Ukrainas, Lietuvas, Vācijas, Lielbritānijas, Francijas, Baltkrievijas, Igaunijas un ASV pārstāvji. Starp dalībniekiem ir arī trases rekordisti – Stsiapans Rahautsons (Baltkrievija, 1:06:58, 2009.) un Jeļena Prokopčuka (Latvija, 1:13:36, 2006.).

Pusmaratonu tradicionāli skries arī Kuldīgas pusmaratona idejas aizsācējs, bijušais veselības ministrs, Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Ivars Eglītis. Savukārt Tautas skrējienam dalību apstiprinājis arī kuldīdznieks, Latvijas bobsleja pilots Jānis Miņins. Tāpat Kuldīgā skries vairāki Sportacentrs.com autori – Lauris Bērziņš un Jānis Pārums mēģinās pieveikt pusmaratonu, bet Kārlis Evertovskis piedalīsies Tautas skrējienā.

Plkst. 11.00 uz Liepājas ielas tiks dots starts Bērnu skrējienam, 12.00 Rātslaukumā starts Tautas un komandu skrējienam, bet 13.00 sāksies pusmaratona skrējiens.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.