Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Glābēji no koka nocēluši bērnu, kurš saviem spēkiem netika lejā no 5 metru augstuma

© F64 Photo Agency

Glābēji sestdien vairākkārt steigušies palīgā cilvēkiem, kas bija apmaldījušies mežā, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Plkst.19.09 VUGD šādu izsaukuma saņēma uz Rēzeknes novada Griškānu pagastu. Ierodoties notikuma vietā, glābēji cilvēku mežā atrada apmēram 30 metrus no ceļa. Savukārt plkst. 22.06 tika saņemts izsaukums uz Inčukalna novada Inčukalna pagastu. Pirms glābēju ierašanās izsaucējs saviem spēkiem atrada izeju no meža.

VUGD aicina iedzīvotājus, dodoties mežā, neaizmirst par drošību. Ja cilvēks saprot, ka paša spēkiem nespēs izkļūt no meža, nekavējoties jāzvana glābējiem pa tālruni 112 un jānosauc pēc iespējas konkrētāki orientieri - kurā vietā ieiets mežā, cik ilgs laiks pavadīts mežā, kādi dabas vai cilvēka veidoti objekti šķērsoti vai kam iets garām.

Glābēji sestdien palīdzēja arī kādam bērnam Ropažu novadā, kurš bija uzkāpis apmēram piecus metrus augstā kokā un nevarēja nokāpt lejā saviem spēkiem. Izmantojot kāpnes, ugunsdzēsēji bērnu nocēla.