Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Garāmbraucējs ceļa malā atrod nomaldījušos baskājainu bērnu

© Pixabay

6.jūlijā pulksten 12:40 Madonas novadā, ceļa posmā Pļaviņas – Madona – Gulbene, kāds garāmbraucējs pie ceļa malas pamanījis mazu bērnu, kurš tur atradās bez apaviem un bez vecāku uzraudzības.

Sākotnējā informācija liecina, ka bērnu todien pieskatījusi vecmamma. Kādā brīdī kundze konstatējusi, ka bērns pazudis no viņas redzesloka, tāpēc pati devusies meklēt zēnu. Noklīdušo bērnu pie ceļa malas pamanīja kāds garāmbraucējs, kurš apstājies, izvērtējot situāciju, nogādājis viņu uz tuvāko degvielas uzpildes staciju un izsaucis policiju. Izbraucot policijas norīkojumam, zēns tika nogādāts vecāku aprūpē.

Valsts policija izsaka pateicību vīrietim, kurš rīkojās operatīvi - pamanīja bez uzraudzības esošo bērnu, apturēja savu automašīnu un nekavējoties izsauca policiju, lai viņu tālāk nogādātu drošībā. Šāda iedzīvotāju iniciatīva palīdz policijai gādāt par sabiedrisko kārtību un drošību, kā arī ātrāku bērnu nonākšanu drošos apstākļos.

Valsts policija ne tikai aicina iedzīvotājus informēt par bērniem, kuri ir nomaldījušies, bet arī iesaka vecākiem ar bērniem pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar viņu drošību, ja gadās nonākt kādā nelaimē. Svarīgi pārliecināties, ka bērns spēj noteikt savu vecāku vārdus un uzvārdus, savas mājas atrašanās vietu (ja ne konkrētu mājas/dzīvokļa numuru, tad vismaz tuvāko apkaimi), kā arī zināt vecāku telefona numuru, vai vismaz glabāt pie sevis zīmīti ar norādītiem numuriem.