Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pasliktinājušies braukšanas apstākļi pa grants autoceļiem

© F64 Photo Agency

Šobrīd ilgstošu lietavu un satiksmes rezultātā uz valsts autoceļiem ar grants segumu iesēdumu vietās pastiprināti veidojas peļķes un šķērslāņi jeb sīktrepes, tāpēc autovadītājiem, dodoties ceļā, jābūt īpaši piesardzīgiem. VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) seko līdzi situācijai visā Latvijā un aicina iedzīvotājus ziņot par būtiskiem autoceļu bojājumiem.

Intensīvu nokrišņu rezultātā daudzviet uz grants autoceļiem braukšanas apstākļi ievērojami pasliktinās - autoceļu segums pārmitrinās un zaudē nestspēju. Situācijas uzlabošanai greiderēšanas darbi uz grants autoceļiem būs iespējami pie optimāla mitruma, kad grants segums ir pietiekoši sauss.

LAU regulāri apseko valsts autoceļus un tiklīdz tiks konstatēts, ka autoceļu nestspēja un mitrums ir atbilstošs, lai autoceļi netiktu bojāti ar remontdarbos nepieciešamo tehniku, tiks uzsākti greiderēšanas darbi. Līdz tam LAU aicina ceļu lietotājus izturēties ar sapratni un būt īpaši piesardzīgiem.

Ikviens ir aicināts informēt par būtiskiem izskalojumiem vai applūšanas gadījumiem valsts autoceļu posmos, zvanot uz VAS Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centra diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 km, no tiem 9 129 km autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 km ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.