Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

FOTO: Stiprā negaisa un viesuļa postījumi Gulbenes pusē [papildināts]

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Lai gan sestdien tik stipras vēja brāzmas kā piektdien netika ziņotas, iedzīvotāji no Gulbenes puses sociālajos tīklos informē, ka tur visu dienu stipri pūš vējš, piedzīvots pamatīgs negaiss un, iespējams, pat virpuļviesulis.

"Šādas bailes dzīvē līdz šim nebija piedzīvotas. Sabojāta mašīna no krītoša zara braucot, nolauzti koki, norauti māju jumti un tā tālāk. Plosījies pamatīgs virpuļviesulis. Mākoņa kustība nu dien atgādināja kadrus, kas redzēti dažādās filmās. Gulbenes puse," tā sociālajā tīklā facebook notikušo Gulbenes pusē raksturojusi kāda dāma.

Tāpat meteorologs Toms Bricis sociālajā tīklā facebook informē, ka saņemtas arī ziņas, ka spēcīgā negaisa laikā kādai mājai daļēji norauts jumts. Arī iedzīvotāju publicētajos kadros redzams, ka debesīs vērojami lieli negaisa mākoņi.

Tikmēr ziņu aģentūra LETA informē, ka sestdien pērkona negaiss radījis postījumus vietām Vidzemes austrumu un Latgales ziemeļu daļā.

Atbilstoši sākotnējai informācijai lielākie postījumi ir vietām Gulbenes pusē, teritorijā starp Lubānu un Kārsavu un ziemeļos no Ludzas.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) arī šodien saņem izsaukumus par vēja nolauztiem kokiem, aģentūrai LETA pastāstīja dienesta pārstāve Inta Palkavniece.

Līdz šim saņemti 16 šādi izsaukumi.

Četros pēcpusdienā josla ar lietusgāzēm, ko vietām pavada pērkona dārdi, stiepjas pār Latvijas ziemeļaustrumu novadiem - no Valkas līdz Ludzai.

Postošie negaisa mākoņi sestdien izveidojušies aizejošā ciklona aizmugurē. Ciklons izzūd Krievijā, bet no rietumiem Latvijai tuvojas jauns ciklons. Tas nebūs tik stiprs un tādēļ nenesīs spēcīgus vējus plašā teritorijā, bet nokrišņu daudzums no negaisa mākoņiem svētdien vietām gaidāms lielāks, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu Latviju no rietumiem sāks šķērsot lietus mākoņi, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss. Svētdienas pēcpusdienā un vakarā jau daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes, vietām tās būs stipras un applūdinās ielas, tāpat gaidāma krusa, kas atsevišķās vietās var būt intensīva un ar lieliem graudiem. Lokāli iespējamas spēcīgas vēja brāzmas un nelieli virpuļviesuļi.