Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

ACULIECINIEKU foto: kādus postījumus Latvijā radījis stiprais vējš [papildināts]

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Lai gan piektdien vēja brāzmas nav sasniegušas iepriekš prognozēto stiprumu, tās tāpat sasniegušas ātrumu 23 m/s un nodarījušas gana daudz postījumu. Cilvēki sociālajos tīklos dalījušies ar attēliem, kuros redzams, kā tad stiprā vēja laikā izskatījies viņu pusē.

Vairāki aculiecinieki sociālajos tīklos vēstījuši, ka vēja brāzmu laikā Rīgā nolauzti koki, kā rezultātā uz laiku bloķēti atsevišķi ielu posmi. Arī citviet Latvijā koki nogāzušies uz autoceļiem. Savukārt Tukuma pusē spēcīgajās vēja brāzmās no koka norauta pat stārķu ligzda. Tikmēr Ventspils pusē fotogrāfs iemūžinājis pamatīgos viļņus jūrā.

Vienlaikus VUGD informēja, ka bija arī izsaukums par to, ka ar spēcīgo vēju no dzīvojamās mājas jumta atrauts skārda gabals, kas jādemontē.

Saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem VUGD aizvadītajā diennaktī saņēma vairāk nekā 45 izsaukumus, vēsta ziņu aģentūra LETA.

VUGD atgādina, ja stiprais vējš radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Jau vēstīts, ka lielā valsts daļā, arī galvaspilsētā, rietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 18-20 m/s, Ventspilī - 23 m/s. Salacgrīvas ostā maksimālais vēja ātrums brāzmās bija 21 m/s.

LVĢMC sākotnēji brīdināja, ka Kurzemes ziemeļos un Vidzemes piekrastē gaidāmas brāzmas līdz pat 25-28 m/s, tādēļ tika izsludināts oranžais brīdinājums. Stipro vēju sagādājis ciklons, kura centrs piektdienas vakarā nonācis Igaunijas dienvidos. Sestdien ciklons būs Krievijā, kur tas pamazām izzudīs.