Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ventspils Mūzikas vidusskola un koncertzāle ir pieņemta ekspluatācijā

© SIA "Kurzemes Filharmonija" Arhīvs

Šodien, 5.jūlijā, Būvniecības valsts kontroles birojs parakstīja aktu par jaunās Ventspils Mūzikas vidusskolas un Koncertzāles “Latvija” ēkas pieņemšanu ekspluatācijā, atzīstot objektu kā drošu un atbilstošu projektam. Svinīgais koncertzāles “Latvija” atklāšanas pasākums notiks 25. un 26. jūlijā, atzīmējot 100. gadadienu kopš Ventspilī de facto tika nodibināta neatkarīga Latvija, savukārt jau šī gada septembrī jaunajā ēkā skolas gaitas uzsāks aptuveni 500 mūzikas skolas audzēkņi.

Būvniecību veica apvienība "Merks - Ostas celtnieks" būvdarbus uzsākot 2017. gada 8.februārī.

“BVKB būvdarbu laikā veica regulāru objekta kontroli, sniedza konsultācijas un nodrošināja atbildes uz būvniecības dalībnieku jautājumiem. Tas vainagojās ar veiksmīgu projekta realizāciju un pozitīvu vērtējumu par objekta gatavību ekspluatācijai. Novēlam, lai koncertzāle priecē daudzus mūzikas mīļotāju, bet jaunā mūzikas vidusskola rada prieku par mūsdienīgo mācību vidi tās audzēkņiem,” pēc objekta pieņemšanas ekspluatācijā sacīja Būvniecības valsts kontroles biroja Kontroles departamenta Būvdarbu kontroles nodaļas vadītājs Jānis Palamarčuks.

Vērienīgās ēkas, kas raksturota kā ventspilnieku dāvana Latvijas tautai simtgadē, Lielajā zālē, kur paredzētas 600 skatītāju vietas, atradīsies arī koncertzāles lepnums - divi pasaules līmenī unikāli mūzikas instrumenti. Pirmais no tiem ir manuālās akustiskās koncertērģeles, kas tapušas uzņēmumā “Johannes Klais Orgelbau GmbH & Co. KG” Vācijā. Savukārt otrais ir šobrīd pasaulē lielākās vertikālās koncertklavieres, kas izgatavotas latviešu izcelsmes klavierbūves meistara Dāvida Kļaviņa uzņēmumā “Klavins Piano Manufaktura Kft” Ungārijā. Lai nodrošinātu teicamu skaņas kvalitāti, akustiskās pārbaudes koncertzālē “Latvija” veikuši speciālisti no Vācijas, kas snieguši izcilu profesionālo atzinumu. Ēkā vienoti darbosies koncertzāle “Latvija”, Ventspils mūzikas vidusskola, Bērnu mūzikas skola un Mūzikas bibliotēka.

Ēkā iebūvētas 13 dažādas energoefektivitāti paaugstinošas tehnoloģijas, kuru darbību nodrošina gan ilgtspējīgas būvniecības, gan videi draudzīgu un ilgmūžīgu materiālu pielietojums.