Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ierobežots kūdras un meža ugunsgrēku Kārsavas novadā; izdeguši 32 hektāri

© F64 Photo Agency

Otrdienas vakarā ir izdevies ierobežot plašo kūdras un meža ugunsgrēku Kārsavas novadā, un kopumā tajā izdegusi 32 hektāru liela platība, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Ugunsgrēka izplatība ierobežota plkst.18.42. Kopumā izdeguši 22 hektāri kūdras un desmit hektāri meža. Ugunsgrēka likvidācijas darbi vēl turpinās, piebilda Palkavniece.

Jau vēstīts, ka pirmdienas vakarā Beržovkas kūdras purvā, kas atrodas Kārsavas novada Malnavas pagastā, izcēlās plašs ugunsgrēks, kura dzēšanā iesaistījās VUGD, Valsts meža dienesta, "Latvijas dzelzceļa" un Valsts robežsardzes darbinieki, kā arī degošā kūdras purva apsaimniekotāju uzņēmumā nodarbinātie. Dzēšanai tika izmantots arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters.

Ataustot otrdienas rītam, ugunsgrēks bija izplatījies dziļāk mežā, bet kūdras ugunsgrēka izplatība nebija palielinājusies.

Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka (ZZS) aģentūrai LETA klāstīja, ka potenciāli apdraudējuma zonā ir četras mājas, taču apsekojot teritoriju, konstatēts, ka piedūmojums ap tām konstatēts nav. Citu nozīmīgu objektu ap ugunsgrēka teritoriju nav.

SiIicka pieļāva, ka kūdras gruzdēšana var notikt vēl mēnešiem ilgi, taču cīņā ar uguni varētu palīdzēt lietus.

Pirmdien ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais vējš, kas ļāva liesmām izplatīties, ūdens ņemšanas vietu trūkums, kā arī tas, ka četru kilometru attālumā atrodas Krievijas robeža un ugunsgrēks var pāriet tai pāri. Informācija par notikumu un iespējamo uguns izplatību nodota arī Krievijas ugunsdzēsības dienestam.

Kārsavas novada domes publicētā informācija liecina, ka Beržovkas purvā kūdru iegūst SIA "RT Būve".

"Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka Melnavas pagastā reģistrētā SIA "RT Būve" pilnībā pieder uzņēmumam SIA "Pavads", kas savukārt vienpersoniski pieder Guntai Pētersonei. Uz šī gada 26.jūniju "RT Būve" bija reģistrēts 13 416 eiro liels nodokļu parāds. Uzņēmums pērn strādājis ar 288 368 eiro lielu apgrozījumu un 622 eiro peļņu.

"RT Būve" īpašniecei SIA "Pavads" savukārt pieder vēl divi uzņēmumi, kuri nodarbojas ar celtniecību un nekustamā īpašuma pārvaldīšanu.