Projektus Pļaviņu un Jēkabpils plūdu draudu samazināšanai finansēs ERAF un pašvaldības

Projektus Pļaviņu un Jēkabpils pilsētas plūdu draudu samazināšanai līdzfinansēs Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) un pašvaldība, no ERAF paredzot līdzfinansējumu 7 028 040 latu apmērā, bet no pašvaldības - 578 654 latu apmērā.

To paredz šodien valdībā pieņemtie noteikuma grozījumi programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" aktivitātē "Pļaviņu un Jēkabpils pilsētu plūdu draudu samazināšana".

Ar veiktajiem grozījumiem tiek noteikts, ka otrā projektu iesniegumu atlases kārta tiek rīkota ne vēlāk kā līdz 2011.gada 30.jūnijam.

Pirmajai projektu iesniegumu atlases kārtai ERAF atbalsta intensitāte nepārsniedz 85% no kopējām attiecināmajām projekta izmaksām, otro projektu iesniegumu atlases kārtu ERAF finansē 100% apmērā.

Saskaroties ar problēmu, ka konkrētas biedrības vai nodibinājumi atsakās piedalīties vērtēšanas komisijas darbā, jo projektu iesniegumu vērtētājiem tiek piemērots valsts amatpersonas statuss, noteikumos precizēti ERAF vērtēšanas komisijas izveides nosacījumi, kas paredz pieteikšanos uz piedalīšanos vērtēšanas komisijas sastāvā.

Noteikumu grozījumos noteiks, ka atbildīgā iestāde izveido ierobežotas projektu iesniegumu atlases ERAF projektu iesniegumu vērtēšanas komisiju un apstiprina tās nolikumu. Vērtēšanas komisijas sastāvā ir atbildīgās iestādes, Vides ministrijas un vadošās iestādes pārstāvji, kā arī viens pārstāvis no biedrības vai nodibinājuma, kuras darbības mērķis saistīts ar vides aizsardzības jautājumiem. Vērtēšanas komisijā vadošās iestādes pārstāvis piedalās novērotāja statusā bez balsstiesībām.

Ja biedrība vai nodibinājums 15 darba dienu laikā pēc atbildīgās iestādes uzaicinājuma ievietošanas Vides ministrijas tīmekļa vietnē neizvirza pārstāvi vērtēšanas komisijā, atbildīgās iestādes vadītājs izveido vērtēšanas komisiju bez to pārstāvja. Ja savus pārstāvjus dalībai vērtēšanas komisijā pilnvaro vairākas biedrības vai nodibinājumi, atbildīgā iestāde iekļauj vērtēšanas komisijā biedrības vai nodibinājuma pārstāvi, kurš tiek novērtēts visaugstāk pēc diviem kritērijiem - augstākā izglītība jomā, kas saistīta ar vides aizsardzības jautājumiem, pieredze projekta iesnieguma sagatavošanā vai projekta vadībā.

Latvijā

Latgales rajona tiesā Rēzeknē prokurore tiesu debatēs ir lūgusi piespriest vienu gadu un sešu mēnešu cietumsodu biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" projektu vadītājai Ievai Raubiško apsūdzībās par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu personu grupai.

Svarīgākais