Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jūrmalas šosejas pārbūve: ceturtdien satiksmei slēgs brauktuvi Jūrmalas virzienā

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Ceturtdien 13. jūnijā plkst. 10:00 uz gājēju tilta pāri Jūrmalas šosejai, virzienā NO Jūrmalas pie Priežciema (pretī Babītei) (14,8. km) VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) un būvnieku pārstāvji iepazīstinās ar šosejas pārbūves projektu: tur paredzētajiem darbiem, tehniskajiem risinājumiem, to izmaksām, kā arī remontdarbu laikā plānotajām izmaiņām satiksmes organizācijā. Pasākumā piedalīsies arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits, Jūrmalas domes priekšsēdētājs vietnieks Ņikita Ņikiforovs, AS Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis un AS A.C.B.uzņēmumu grupas operatīvais vadītājs Armands Sviķis.

Būvdarbi uz Jūrmalas šosejas (A10) posmā no Rīgas robežas līdz pieejām Jūrmalas caurlaižu punktam (13,41.-19,25. km) ir jau sākušies. Patlaban satiksme uz abām brauktuvēm ir sašaurināta līdz divām joslām un noteikts ātruma ierobežojums 90 un 70 km/h, bet jau ceturtdien 13. jūnijā brauktuve Jūrmalas virzienā satiksmei tiks slēgta.

Darbus veic piegādātāju apvienība A.C.B. un Binderspar līgumcenu 22,97 miljoni eiro (ar PVN), ko sedz valsts budžets. Saskaņā ar līgumu būvdarbiem ir atvēlētas 300 kalendārās dienas, un tie tiks pabeigti 2020. gada rudenī.

Vidējā diennakts satiksmes intensitāte posmā no Rīgas robežas līdz Rīgas apvedceļam pērn bija 48 178 transporta vienības diennaktī, no tām 12 % bija kravas transports.