Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Sestdien notiek Jūrmalas velomaratons; gaidāmi satiksmes ierobežojumi

© Publicitātes foto

Jau rīt norisināsies tradicionālais Jūrmalas velomaratons, kuram pieteikušies jau vairāk kā 1500 velobraucēju no visas Latvijas. Dalībnieki veiks kādu no trim distancēm – Isostar Tautas 30km distanci, Ģimenes 15km distanci bet pirmskolas vecuma dalībnieki bērnu 0.5-1km distanci. Gan dalībniekiem, gan pasākuma viesiem būs sarūpētas dažādas interesantas aktivitātes visas dienas garumā.

Līdz ar Jūrmalas velomaratona norisi Jūrmalas pilsētā ir ieviesti satiksmes ierobežojumi. Tā kā nedēļas nogalē sola siltu laiku, organizatori aicina dalībniekus laicīgi plānot savu nokļūšanu Jūrmalā un nestāvēt garās rindās. 8.jūnijā būs jāņem vērā, ka satiksmes ierobežojumi būs šādās Jūrmalas ielās: Turaidas ielā, Meža prospektā, P.Stradiņa ielā, Mastu ielā, Vikingu ielā, Jūrnieku ielā, Bulduru prospektā, Kr.Barona ielā, Dzintaru prospektā, Ikšķiles un Raunas ielā. Tiks pārcelast autobusa pieturvietas “Dzintaru dzelzceļa stacija”, “Dzintaru koncertzāle” un “Indras iela”.

Pašvaldība aicina braucējus neveidot drūzmu pie caurlaižu iegādes automātiem Priedainē, un caurlaides iegādāties elektroniski: portālā www.visitjurmala.lv, ar “Mobilly” vai “Citadele” aplikāciju starpniecību. Tāpat pastāv iespēja nodevu samaksāt caurlaižu iegādes automātos četrās vietās pilsētā: pie lielveikala “Rimi” Lielupē, pie Dzintaru koncertzāles, Majoru stāvlaukumā un pie Dubultu stacijas.

Jūrmalas velomaratona dalībnieku sastāvs meistarības ziņā ir ļoti dažāds, jo startē gan profesionāli sportisti, gan ikviens, kam ikdienā patīk pārvietoties ar velosipēdu. Tāpat sacensībās var ieraudzīt visu vecuma pārstāvjus - veterānus, pieaugušos, jauniešus un arī mazus bērnus. Jo īpaši kūrortpilsētā ir gaidītas ģimenes ar bērniem, lai kopā aktīvi pavadītu laiku un iedvesmotu bērnus sportot svaigā gaisā. Organizatori katram dalībniekam finišā būs sarūpējuši īpašu piemiņas medaļu.

Atbilstoši savām spējām vai vēlmei pavadīt brīvdienu katrs var izvēlēties sev piemērotāku distanci. Garākā kā parasti ir tautas distance, kur būs jānobrauc 30 kilometri. Ģimenes distancē startējošie veiks 15 kilometrus, bet pirmskolas vecuma dalībnieki varēs mērot 0,5 līdz 1 kilometru garu bērnu distanci.

Piesakoties sacensībām, dalībniekiem būs iespēja saņemt starta numuru atbilstoši iepriekšējā gada rezultātiem. Reģistrēties sacensībām un ar nolikumu var iepazīties www.velojurmala.lv. Reģistrējoties ar Jūrmalas iedzīvotāja karti, dalība “Jūrmalas velomaratons” ir bez maksas.

“Jūrmalas velomaratons” ir viens no lielākajiem tautas sporta pasākumiem ne tikai Jūrmalā, bet arī Latvijā, jo pulcē tūkstošiem riteņbraukšanas entuziastu.

Pasākumu organizē “Piedzīvojumu sacensību apvienība” (X Events), uz velomaratonu aicina Jūrmalas pilsēta.