Gulbenes novadā pirmajā pusgadā reģistrēti 86 jaundzimušie

Gulbenes novadā gada pirmajā pusē reģistrēti 86 jaundzimušie, no kuriem 43 ir zēni un 43 meitenes, aģentūra LETA uzzināja Gulbenes novada domē.

Kā pastāstīja Gulbenes novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Vita Elsiņa, no visiem jaundzimušajiem tikai 28 gadījumos vecāki ir laulībā. Pamatojoties uz paternitātes atzīšanas iesniegumu, ziņas par bērna tēvu ierakstītas 51 jaundzimušā dzimšanas apliecībā, bet septiņos gadījumos apliecībās nav ieraksta par bērna tēvu.

40 bērni māmiņām ir pirmie, 28 - otrie, 11 - trešie, divi - ceturtie, trīs - piektie, divi - sestie.

Kā stāsta Elsiņa, vārdu izvēle jaundzimušajiem ir ļoti dažāda. Vairāk nekā divas reizes neviens vārds neatkārtojas. Divas reizes puišiem doti vārdi Ričards, Raivis, Emīls, Edijs, Markuss, meitenēm - Madara, Viktorija, Kristena, Laine, Marta.

Pirmajā gada pusē noslēgtas 27 laulības, no kurām trīs baznīcā. 17 laulības reģistrētas Gulbenē, bet vēl septiņas pagastu pārvaldēs. Pirmo reizi laulību reģistrējuši 38 laulātie, otro reizi - 10, trešo - pieci, ceturto - viens.

Gulbenes novadā šajā gadā reģistrēti 189 mirušie - 83 vīrieši un 106 sievietes. Mirušo vidējais vecums vīriešiem ir 66,5 gadi, bet sievietēm - 76,5 gadi.

Jūnijā izsniegtas 29 miršanas apliecības - par 13 vīriešiem un 16 sievietēm.

Jūnijā reģistrēti tikai 15 jaundzimušie, un laulībā šajā mēnesī stājušies astoņi pāri.

Pagājušajā gadā pirmo reizi vairāk nekā 40 gadu laikā statistika liecināja, ka Gulbenes novadā ir mazāk nekā 200 jaundzimušo.

Gulbenes novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja pieļāva, ka arī šajā gadā Gulbenes novadā būs mazāk nekā 200 jaundzimušo, jo līdz 21.maijam Gulbenes novadā bija reģistrēti tikai 69 mazuļi.

Elsiņa uzskata, ka tā ir nepatīkama statistika, kura apliecina iedzīvotāju skaita samazināšanos.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.