Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

TOP 20 lielākie vasaras pasākumi Jūrmalā

© F64 Photo Agency

Šovasar Jūrmalas kūrortpilsēta sagatavojusi bagātīgu kultūras un sporta pasākuma programmu. Pilsētā notiks jūrmalnieku un pilsētas viesu jau iecienīti pasākumi, kā arī jaunas norises. Gaidāms daudzveidīgs koncertu un mūzikas festivālu piedāvājums, starptautiskas mākslas izstādes, pasākumi bērniem, notiks dažādu mērogu sporta sacensības un čempionāti.

Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncerts

1. jūnijs

Dzintaru koncertzālē vasaras sezona tiks atklāta ar Raimonda Paula kinomūzikas retrospekciju jaunos aranžējumos Latvijas Radio bigbenda, “Radio trio” un paša Maestro izpildījumā.

Jūrmalas velomaratons

8. jūnijs

Dzintaros notiks tradicionālais Jūrmalas velomaratons ar dažādas sarežģītības distancēm un plašu izklaides aktivitāšu programmu visai ģimenei. Šogad dalībnieki varēs sacensties trīs dažāda garuma šosejas distancēs - tautas, ģimenes un bērnu.

Pasaules kausa posms ielu vingrošanā

15. jūnijs

Majoru pludmalē notiks viens no Pasaules kausa posmiem ielu vingrošanā, kurā startēs sportisti no 14 valstīm. Vienlaikus norisināsies arī Latvijas čempionāts ielu vingrošanā - Tautas klases sacensības.

Līgo svētki

23. jūnijs

Jūrmalnieki un pilsētas viesi aicināti baudīt saulgriežu nakts burvību pie ugunskuriem ar lustīgu Jāņu nakts programmu Kauguru pludmalē un Mellužu estrādē.

Festivāls “Artissimo”

30. jūnijs-2. jūlijs

Hermaņa Brauna fonda rīkotajā festivālā pulcēsies izcili mūziķi, klausītājiem piedāvājot mūsdienu mūzikas mākslas labākos paraugus - no viegla džeza līdz simfoniskajai mūzikai, radot īpašu gaisotni gan koncertzāles lielajā zālē, gan kamerzālē.

12. Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “Vox angelica”

30.jūnijs-1. septembris

Katru svētdienu Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā skanēs ērģeļmūzikas koncerti ar vokālistu un instrumentālistu piedalīšanos. Festivāls klausītājiem piedāvā augsta līmeņa profesionālas mākslas baudījumu.

Jomas ielas svētki

6. jūlijs

Jomas ielas svētkos apmeklētājus visas dienas garumā priecēs teātra uzvedumi un muzikāli priekšnesumi. Svētku laikā Jūrmalā notiks arī vērienīgs tautas deju festivāls “Soļi smiltīs”.

Sikspārņu nakts Ķemeru nacionālajā parkā

6. jūlijs

Izzinoša informācija par sikspārņiem, radošās darbnīcas un sikspārņu vērošanas ekskursija Ķemeru parkā.

“Laima Randezvous Jūrmala”

18.-21. jūlijs

Četrus vakarus Dzintaru koncertzālē norisināsies aizraujošākais vasaras muzikālais randiņš - izsmalcinātais un romantiskais festivāls “Laima Rendezvous Jūrmala 2019”.

2. Starptautiskā biennāle “Marīna 2019”

18. jūlijs-1. septembris

Jūrmalas pilsētas muzejos, izstāžu zālēs un galerijās notiks starptautiskā jūras tematikai veltītā biennāle “Marīna 2019”. Biennāles centrālais notikums - glezniecības konkursizstāde Jūrmalas pilsētas muzejā.

Lielais teniss Jūrmalā

22.-28. jūlijs

Nacionālajā tenisa centrā “Lielupe” norisināsies Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) “International” sērijas turnīrs, kurā savu dalību apstiprinājušas pasaules tenisa zvaigznes.

“Jūrmalas festivāls” Dzintaru koncertzālē

22.-28. jūlijs

Ar ērģelnieces Ivetas Apkalnas “Saullēkta koncertu” plkst. 04.00 Dzintaru pludmalē aizsāksies šā gada “Jūrmalas festivāls”. Turpinājumā seši festivāla koncerti - koncerts “Dzimuši Latvijā”, Čaikovska klavierkoncerts un Mendelszona vijolkoncerts, “3 Osokini”, Maskanji operas “Zemnieka gods” koncertuzvedums, Brodvejas mūziklu zelta izlase un festivāla Gala koncerts ar izcilu pašmāju mūziķu un viesmākslinieku piedalīšanos.

Jūrmalas krāsu skrējiens

27. jūlijs

Kauguros notiks jautrākais un krāsainākais skrējiens Jūrmalā. Piecu kilometru garas distances laikā ikviens varēs piedzīvot krāsu festivāla sajūtas.

Starptautiskais baleta festivāls “Baleta zvaigznes Jūrmlā”

3. augusts

Izcili dejotāji no Latvijas un ārvalstu baleta trupām uzstāsies Dzintaru koncertzālē festivālā “Baleta zvaigznes Jūrmalā”.

Starptautiskais mūzikas festivāls “Summertime- aicina Inese Galante”

5.-11. augusts

Dzintaru koncertzālē norisināsies festivāls “Summertime - aicina Inese Galante”, kurā uzstāsies izcili latviešu un ārzemju tradicionālā un jaunā džeza, folkloras, roka un akadēmiskās mūzikas izpildītāji.

Nakts ekspedīcija bērniem “Nestāsti pasaciņas”

9., 10. augusts

Nakts piedzīvojums ģimenēm ar lieliem un maziem bērniem noslēpumiem bagātajā Dzintaru mežaparkā - iespēja piedzīvot pasakas un pārsteigumus.

Simfonisko orķestru festivāls “Rīga Jūrmala”

16. augusts-1. septembris

Trīs vasaras nedēļas nogales Jūrmalā norisināsies grandiozs notikums - jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls “Rīga Jūrmala”, kas Dzintaru koncertzālē pulcēs pasaulē izcilākos orķestrus, diriģentus un solistus.

Kauguru svētki

31. augusts

Rudens ieskaņas svētkos Kauguros varēs izbaudīt atraktīvus priekšnesumus, būs daudzveidīgas aktivitātes bērniem un jauniešiem. Svētku noslēgumā - krāšņa uguņošana.

“Kremerata Baltica” festivāls

5.-8. septembris

Kopā ar kamerorķestri “Kremerata Baltica” un tā māksliniecisko vadītāju Gidonu Krēmeru festivālā Dzintaru koncertzālē uzstāsies izcili latviešu un ārvalstu mākslinieki.

“Electric run Jūrmala”

28. septembris

Pie Dzintaru koncertzāles tiks dots starts košākajam rudens skrējienam Latvijā - “Electric Run Jūrmala”. Dalībniekiem piecu kilometru garas distances laikā būs iespēja piedzīvot pozitīvas emocijas LED gaismā un mūzikas skaņās.