Valkā būvēs apvedceļu

Šajā nedēļā parakstīts līgums par apvedceļa izbūvi Valkā. Kā informēja novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, līgumu parakstījis Valkas novada domes priekšsēdētājs Kārlis Albergs (LZS), projektēšanas konsultatīvās firmas AS "Ceļuprojekts" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Gulbis un ceļu būves firmas SIA "Binders" rīkotājdirektors Aigars Sēja.

Konkursā par Valkas tranzītielu rekonstrukciju uzvarējusi ceļu būves firma SIA "Binders", kura rekonstrukcijas darbus apņēmusies veikt par 3 109 927 latiem (bez PVN).

Kā pastāstīja Medne, "Binders" solītā līgumcena ir zemāka, nekā plānots projektā, tāpēc Valkas novada dome gatavo iesniegšanai Satiksmes ministrijā lūgumu par grozījumiem projektā ar mērķi izmantot visu piešķirto finansējumu. Finansējumu plānots pieprasīt Rīgas un Zemgales ielas krustojuma rekonstrukcijai.

Autoruzraudzību projektā veiks AS "Ceļuprojekts", bet par tiesībām veikt būvuzraudzību iepriekšminētajā projektā ir izsludināts atklāts konkurss, kas noslēgsies 9.augustā.

Vienošanos par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta "Tranzīta maršruta ielu rekonstrukcija Valkas pilsētā" īstenošanu Valkas novada dome parakstīja šī gada 23.februārī.

Projekta realizēšanas laiks ir līdz 2012.gada 30.jūnijam. Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 4 998 206 lati, projekta attiecināmās izmaksas ir 4 000 891 lats, ERAF finansējums - 3 400 757 lati, kas ir 85% no attiecināmajām izmaksām. Valsts budžeta dotācija ir ne vairāk kā 240 053 lati jeb 6%, bet pašvaldības līdzfinansējums 360 080 lati jeb 9%.

Valkas pilsētas teritorijas plānojumā iestrādāts tranzīta ielas maršruts pa Zemgales, Burtnieku, Parka, Varoņu un Rūjienas ielu.

Galvenie objektā veicamie darbi būs tranzīta maršruta ielu seguma rekonstrukcija, krustojuma mezglu pārbūve, gājēju celiņu izbūve, velosipēdistu celiņu izbūve, tilta rekonstrukcija, lietus kanalizācijas sistēmas izbūve, autobusu pieturvietu izbūve, automašīnu stāvvietu ierīkošana, ceļa zīmju uzstādīšana un atvairbarjeru izbūve.

Rekonstrukcijas darbu tehniskais projekts ir sadalīts septiņos posmos ar kopējo garumu 4748 metri.

Projekta gaitā tagadējo tranzītceļu plānots novirzīt pa pilsētas nomali, atslogojot pilsētas centru un nodrošinot tranzīta transporta optimālu kustību pilsētā, tādējādi nodrošinot satiksmes un gājēju kustības drošību.

Valkas pilsēta atrodas uz galvenā valsts autoceļa A3 (Inčukalns-Valmiera-Igaunijas Republikas robeža). A3 autoceļš Valkas pilsētā virzās pa Rīgas, Zemgales, Raiņa, Ausekļa un Rūjienas ielu. Šis valsts autoceļš nodrošina sasniedzamību ar galvaspilsētu Rīgu, bet ceļa turpinājums Igaunijā brīvi ļauj sasniegt Igaunijas otro lielāko pilsētu Tartu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais