Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Apskati! Iedzīvotājus Daugavpils pusē pārsteidz branga izmēra krusas graudi

© Ekrānšāviņš no twitter.com

Pēc vairākām pamatīgi karstajām šīs nedēļas dienām, atsevišķos valsts reģionos nedēļas izskaņā sagaidīts arī pērkona negaiss. Tiesa, piemēram, iedzīvotāji Daugavpils pusē bijuši pārsteigti par tā laikā novērotajiem brangajiem krusas graudiem.

"Lūk šāda izmēra krusa šodien pie mums Salienas pagastā, Daugavpils novadā," tā ceturtdienas vakarā mikroblogošanas vietnē twitter raksta kāda dāma, kura ievietojusi foto ar pilnu sauju krusas graudu. Tāpat viņa norādījuši, ka tie pat bijuši teju 2 centimetru lielumā.

Jāatgādina, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas (LVĢMC) sinoptiķi prognozē, ka nedēļas izskaņā Latvijā gaidāms vēsāks laiks. Brīvdienās laika apstākļus noteiks ciklonu darbība. Sestdien, kā arī svētdien debesis bieži aizklās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā pa laikam gaidāmi nokrišņi, sestdien pēcpusdienā iespējams arī pērkona negaiss Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +6…+11 grādiem, bet dienas laikā gaiss nebūs siltāks par +15…+20, bet piekrastē +10…+15 grādiem. Gaidāms brāzmains vējš, kas sestdien Vidzemē, bet svētdien daudzviet Latvijas teritorijā brāzmās sasniegs 15-19 m/s.