Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jelgavas poliklīnika – izvēlies veselību un skaistumu!

POLIKLĪNIKAS darbs orientēts tā, lai Jelgavas pilsētas un apkārtnes iedzīvotājiem nebūtu vajadzības tālu braukt un meklēt Rīgā labus speciālistus, kvalitatīvus izmeklējumus un ārstniecību, stāsta Kintija Barloti © Publicitātes foto

Jelgavas poliklīnika darbību plāno tā, lai ģimenes ārsti un speciālisti būtu ne tikai pieejami, bet arī labi pārzinātu jaunākos zinātnieku atklājumus un darbības praksē varētu izmantot mūsdienīgas tehnoloģijas.

Piesaista speciālistus ar vārdu

Jelgavas poliklīnikas valdes locekle Kintija Barloti stāsta: «Mūsu poliklīnikas darbs orientēts tā, lai Jelgavas pilsētas un apkārtnes iedzīvotājiem nebūtu vajadzības tālu braukt un meklēt Rīgā labus speciālistus, kvalitatīvus izmeklējumus un ārstniecību. Aptuveni 30% no visiem pacientiem ir no Jelgavas novada, Ozolnieku pagasta, Bauskas, Dobeles, arī no Rīgas, jo speciālistu pieejamība, kā arī pakalpojumi šeit ir pieejamāki un cenas ziņā izdevīgāki. Daudz strādājam, lai Jelgavas poliklīnikai piesaistītu vislabākos, sabiedrības augstu novērtētus ārstus. Runājam ar viņiem, piedāvājam savas iespējas, nodrošinām pacientu plūsmu gan valsts apmaksāto, gan maksas pakalpojumu ietvaros, iegādājamies modernas tehnoloģijas. Mūsu mērķis ir poliklīnikai piesaistīt speciālistus ar starptautisku atpazīstamību un pieredzi visās jomās, gan klasiskajā medicīnā, gan estētikā un rehabilitācijā. Lepojamies, ka Jelgavā konsultācijas sniedz endokrinologs Ingars Rasa, traumatologs Kaspars Ūdris un citi. Papildus mums ir vajadzīgi tādi speciālisti kā ergoterapeits, rentgenologs, diētas ārsts, oftalmologs, bērnu stomatologs, sonogrāfijas speciālists, neirologs, endokrinologs, kardiogrāfijas speciālists, rentgenogrāfijas asistents. Speciālistu trūkumu ļoti jūtam, tāpēc labprāt aicinām pie mums sniegt konsultācijas, veikt dažādas manipulācijas ārstus, kuri ir gatavi uz Jelgavu atbraukt reizi vai divas reizes nedēļā.

Jelgavas poliklīnikas akadēmija

Viens no poliklīnikas darbības virzieniem ir ārstu tālākizglītība - šī mērķa īstenošanai ir izveidota Jelgavas poliklīnikas akadēmija, kuras ietvaros dodam iespēju Jelgavas un reģiona ārstiem iepazīties ar jaunākajām ārstniecības un izmeklējumu tendencēm. Aicinām pie mums kā lektorus ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām atzinību ieguvušus speciālistus. Piemēram, kardioloģijas jomā lekcijas lasīja profesors Andrejs Ērglis, profesors Oskars Kalējs.

Poliklīnikas akadēmijas ietvaros ir notikusi pirmā gastroenterologu konference ar 180 dalībniekiem no visas Latvijas. Ļoti patīkami, ka mūsu centienus ir novērtējuši arī citu pilsētu un reģionu ārsti un nozaru korifeji - šī konference pierādīja, ka esam pārauguši Jelgavas un pat Zemgales robežas. 23. maijā gaidām mediķus uz Jelgavas poliklīnikas akadēmijas gada konferenci Jaunās tehnoloģijas medicīnā

Iegādājas mūsdienīgas tehnoloģijas

Mūsdienīga medicīna nav iedomājam bez inovatīvu tehnoloģiju klātbūtnes. Viens no Jelgavas poliklīnikas jaunākajiem ieguvumiem ir iPRF centrifūgas iekārta, kas paver iespēju ar mūsdienīgām metodēm strādāt vairāku nozaru speciālistiem, tostarp zobārstiem, traumatologiem un estētikas jomas pārstāvjiem. «Ievadot attīrītu asins plazmas fibrīnu, tiek veicināti šūnu atjaunošanās un dzīšanas procesi. Šobrīd Jelgavas poliklīnikā to jau izmanto stomatologs un traumatologs, perspektīvā piedāvāsim arī estētikas nodaļas apmeklētājiem. Piebildīšu, ka poliklīnikā ir izveidota estētikas nodaļa, kuru cenšamies attīstīt, dažādojot pakalpojumu klāstu, pieaicinot labus speciālistus un iegādājot jaunas iekārtas. Līdz ar to cilvēkam poliklīnikā ir radīta iespēja ne tikai saņemt konsultācijas, bet arī veikt nepieciešamās procedūras veselības uzlabošanai un kopumā parūpēties par savu ķermeni. Vesels cilvēks vēlas būt arī skaists un kustīgs,» saka K. Barloti.

Laboratorija strādā arī sestdienās

Poliklīnika ir akcentējusi laboratorijas darbu - tagad tās pakalpojumi līdz 15. jūnijam pieejami arī sestdienās no plkst. 8 līdz 12 - tā ir vienīgā vieta Jelgavā, kur nodot analīzes brīvdienā. Poliklīnikā izvietotā laboratorija dod iespēju analīžu rezultātus saņemt 20 līdz 40 minūšu laikā, izdrukāt tos turpat laboratorijas atbilžu printerī vai arī saņemt e-pastā. Nodotās analīzes nekur netiek vestas, bet gan veiktas turpat uz vietas. Laboratorijai strādājot sasaistē ar ārstiem, lielākais ieguvējs ir pacients - viss norit daudz ātrāk, kas medicīnā ir viens no noteicošajiem faktoriem.