Ikšķiles uzņēmēji rīkos piketu pie VARAM

© F64 Photo Agency

Ikšķiles novada uzņēmēju biedrība aicina uz piketu pie Vides un reģionālās attīstības ministrijas (Peldu iela 25, Rīga) 8.maijā no plkst.10.00 līdz 11.00

Ar piedalīšanos piketā, aicina paust savu viedokli par Administratīvi teritoriālo reformu visas Latvijas un Ikšķiles novada kontekstā, nepieļaujot ministrijas liegumu novadiem rīkot aptauju par šo jautājumu.

"Ikšķiles novada attīstība bija un būs saistīta ar Ikšķiles pilsētas un lauku teritorijas, tas nozīmē - visa novada, vienotu un ilgtspējīgu attīstību, tai skaitā, arī attālāko teritoriju attīstību. Ja skatāmies uz novada attīstītu no statistikas datu viedokļa, tie pārliecina par novada potenciālu attīstīties pastāvīgi un nodrošināt vietējās sabiedrības vajadzību apmierināšanu. Gada sākumā Latvijas radio 1 ziņoja, ka pozitīvākā uzņēmējdarbības bilance 2018. gadā bijusi Ikšķilē, arī 2017. gada statistikas dati liecina, ka novadā reģistrēti 1086 uzņēmumu, tā ir 34. vieta, salīdzinot ar citiem novadiem Latvijā, savukārt pēc nodarbināto skaita mēs ieņemam 37. vietu (2333 darbinieki), bet pēc uzņēmumu kopējā apgrozījuma ieņemam 38. vietu (120.05 milj. eiro) no visiem Latvijas 119 novadiem. Protams augstākas vietas ieņem tādas pašvaldības kā Rīgas, Jūrmalas, Ādažu u.c. Šie statistikas dati pārliecinoši parāda, ka uzņēmēji ir novērtējuši Ikšķiles novada priekšrocības un izvēlas šo vietu sava biznesa veidošanai," norāda Ikšķiles novada uzņēmēju biedrība.

"No uzņēmējdarbības viedokļa raugoties Ikšķiles novads ir vieta, kurā gribam ne tikai dzīvot, bet arī strādāt, jo te ir droši, te ir sakārtota vide un infrastruktūra, bet galvenais ir jūtams, ka kāds par to visu rūpējas un izprot mūsu visu vajadzības. Mēs esam par pastāvīgu un vienotu Ikšķiles novada izaugsmi ilgtermiņā un aicinām ikvienu novadā dzīvojošo un strādājošo atbalstīt šo ideju!"