Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Lielo Talku sagaidot: Kas jāzina talciniekiem Liepājas pusē

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Sestdien, 27. aprīlī, no plkst. 9.00 līdz 15.00 Liepājā, tāpat kā visā Latvijā, notiks Lielā talka. Aicinām liepājniekus iepriekš pieteikt izvēlēto talkas vietu, saņemt speciālos atkritumu maisus un talkas dienā palīdzēt mūsu pilsētai kļūt vēl sakoptākai.

Kā kļūt par talkas vietas koordinētāju?

1. Uzrunā draugus vai darba kolektīvu kopīgi piedalīties Lielajā talkā;

2. Izvēlies talkas vietu no kartē www.liepaja.lv/liela-talka-2019 redzamajām vai iesaki savu;

3. Talkas vietu piesaki līdz 25. aprīlim, sazinoties ar Lielās talkas koordinatori Liepājā Daci Liepnieci, zvanot pa tālruni: 63 404 745 vai 29 188 499, kā arī rakstot uz e-pastu: dace.liepniece@liepaja.lv;

4. Reģistrē izvēlēto talkas vietu Lielās talkas mājaslapā: www.lielatalka.lv;

5. Saņem speciālos talkas maisus Komunālajā pārvaldē, Uliha ielā 44, iepriekš sazinoties ar komunālās nozares vadītāju Juri Muskatu, zvanot pa mobilo tālruni: 26 573 765. Nelielos apjomos (līdz 10 maisiem) var saņemt pašvaldības administrācijā, Rožu ielā 6, 117. kabinetā;

6. 27. aprīlī piedalies Vislatvijas Lielās talkas dienā.

Talkas dienā jebkurš entuziasts varēs pievienoties jau kādai no reģistrētajām talkas vietām, kas redzamas pašvaldības mājaslapā un atzīmētas zaļā krāsā: www.liepaja.lv/liela-talka-2019.

Atkritumu savākšana

Iepriekš izdalītos baltos atkritumu maisus talcinieki varēs atstāt to ielu malās, kas ir iekļautas atkritumu savākšanas mašīnu maršrutā, kas nosedz visu pilsētu. Lūgums iedzīvotājiem ievērot šo maršrutu un uz citām ielām atkritumu maisus neatstāt. Skatīt: atkritumu savākšanas maršrutu, kas atzīmēts oranžā krāsā: www.liepaja.lv/liela-talka-2019.

Talkas dienā Komunālās pārvaldes un pašvaldības aģentūras „Nodarbinātības projekti” transports regulāri pa noteikto maršrutu brauks un savāks noliktos pilnos atkritumu maisus, pēc tam tos aizvedīs uz atkritumu poligonu.

Kā ik gadu, uz atkritumu poligonu “Ķīvītes” Grobiņā talcinieki arī paši varēs nogādāt savus zaļos atkritumus - tos talkas dienā pieņems bez maksas. Atgādinām, ka zaļie atkritumi jeb dārzu un parku atkritumi sastāv tikai no koku lapām, zāles un koku zariem.